Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama unui campion olimpic și mondial: medicii i-au amputat mâinile și picioarele. Este în stare foarte gravă!

kostomarov

Campionul olimpic la patinaj artistic, Roman Kostomarov, în vârstă de 46 de ani, a ajuns în spital cu o pneumonie severă. Ulterior, boala a degenerat și s-a ajuns la o infecție a sângelui.

Din cauza infecțiilor severe, medicii au luat decizia de a-i amputa picioarele și apoi mâinile sportivului.

Între timp, starea lui Roman Kostomarov s-a deteriorat. Patinatorului artistic i s-a montat un dispozitiv de drenaj pentru a elimina lichidul.

Acum, corpul său se confruntă cu noi complicații - umflături severe din cauza septicemiei, fibroză pulmonară și probleme renale. Problemele care apar nu pot fi anticipate de către medici.

"Roman Kostomarov este foarte umflat. Apa stă mult timp în corpul său din cauza rinichilor, au redus deja numărul de perfuzii", au declarat apropiații acestuia.

În unele locuri, vasele de sânge ale pacientului sunt înfundate. "Lichidul subcutanat stă pe loc. Cu siguranță nu îl vor opera încă, va fi prea multă presiune asupra organelor din cauza anesteziei", a adăugat sursa. Nu este un secret că orice anestezie prezintă un risc ridicat de complicații.

Medicii au precizat anterior că în cazul unei infecții atât de grave ca în cazul lui Roman nu există practic niciun organ care să nu fie implicat în procesul inflamator. Prin urmare, trebuie alese cele mai avansate medicamente antibacteriene.

Plămânii sunt grav afectați. Cu cât leziunea este mai mare, cu atât este mai greu de respirat.

"De la fibroză, volumul pulmonar începe să se micșoreze. Organul afectat devine mai mic cu un procent din leziunea fibrotică. Acesta nu este regenerabil", îl citează Woman.ru pe medicul pneumolog Serghei Puryasev.

Roman Kostomarov este maestru emerit al sportului în Rusia. El a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans alături Tatiana Navka, 47 de ani, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.