Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drapelul României, înmânat de preşedintele Iohannis delegaţiei care va participa la Invictus Games Toronto 2017 / VIDEO

captura facebook
Klaus Iohannis Invictus

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a înmânat joi, la Palatul Cotroceni, drapelul României delegaţiei ţării noastre care va participa la competiţia sportivă "Invictus Games Toronto 2017". Şeful statului a arătat, cu acest prilej, că a primit cu entuziasm vestea participării echipei României la Jocurile Paralimpice "Invictus Games 2017", care se vor desfăşura în curând la Toronto, în Canada, şi a arătat că participanţii la jocuri sunt "adevăraţi învingători ai vieţii".

"Îmi aduc aminte cu mare plăcere de campania de strângere de fonduri "Pedalăm pentru Invictus" de anul trecut. Am pedalat şi eu atunci alături de eroii noştri militari pentru a susţine o iniţiativă care, iată, astăzi îşi arată rezultatele. Dumneavoastră sunteţi adevăraţi învingători ai vieţii şi ne transmiteţi tuturor speranţa că traumele nu pot pune capăt încrederii în viitor. Pentru tăria de caracter şi spiritul activ de care daţi dovadă, aveţi întreaga mea apreciere!", a spus preşedintele Iohannis.

Potrivit şefului statului, exemplul de putere interioară pe care îl oferă echipa României are, cu certitudine, un impact semnificativ asupra celor care ajung sa cunoască emoţionantele poveşti de viaţă ale membrilor acesteia. "Este impresionantă determinarea cu care aţi depăşit inevitabila teamă în faţa unui viitor incert şi aţi reuşit nu doar să mergeţi mai departe cu demnitate, dar şi să vă asumaţi un rol important în societate. V-aţi întors din nou la luptă, de data aceasta pe terenul de sport. Participarea la proiectul 'Invictus Team România - 2017' este o demonstraţie a spiritului dumneavoastră de adevăraţi campioni, care au depăşit cele mai grele obstacole, şi o frumoasă dovadă de solidaritate umană. Vă aflaţi la prima participare, cu o delegaţie restrânsă, dar ştiu ca aveţi suflete mari şi că, prin conduita dumneavoastră exemplară, veţi arăta că militarii români nu sunt doar foarte buni profesionişti, ci au şi capacitatea de a se integra în viaţa sociala şi sportivă a Alianţei Nord-Atlantice. Sunt sigur că veţi reprezenta România cu talent, profesionalism şi demnitate la Jocurile Paralimpice de la Toronto, la toate cele şapte discipline sportive.Vă rog să contaţi pe întregul nostru sprijin moral! Fiţi siguri de aprecierea şi recunoştinţa pe care le aveţi din partea noastră pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut!", a subliniat preşedintele.

Drapelul a fost înmânat de Klaus Iohannis maiorului Laurenţiu Şerban, căpitanul echipei şi purtătorul de drapel al României. "Eu şi camarazii mei am venit către proiectul Invictus cu entuziasm, seriozitate şi hotărâre, aşa cum în urmă cu ceva ani plecam în misiuni în teatrele de operaţii internaţionale. Am venit cu sufletul deschis, gândind că este o provocare pentru noi, dar şi pentru România. Am întâlnit aici oameni deosebiţi pe care îi simţim alături şi cu care am făcut o adevărată echipă - mă refer la colegii mei răniţi, la echipa de coordonare a proiectului, în frunte cu şeful SMG, la domnii antrenori, la conducerea Clubului Sportiv sportiv al Armatei Steaua, la conducerea MApN şi la dumneavoastră, domnule preşedinte Klaus Iohannis, pentru că aţi pedalat pentru Invictus. Iar gestul dumneavoastră ne însufleţeşte. Am simţit din plin solidaritatea societăţii civile şi efortul consistent al ONG-urilor (...) Nu în ultimul rând, ne este alături mass media militară şi civilă. (...) Mulţumim tuturor celor care şi-au reunit energiile în jurul acestui proiect inspirat şi le promitem că, deşi avem o echipă printre cele mai mici, şi suntem la prima participare, vom reprezenta Armata şi ţara cu dăruire, aşa cum am făcut şi în teatrele de operaţii", a declarat Laurenţiu Şerban, conform Agerpres.

El a promis totodată că echipa României va face tot ce-i va sta în putinţă pentru ca drapelul primit de la preşedinte să fluture pe catarge la ceremoniile de premiere de la finalul jocurilor Invictus. Între cei prezenţi la ceremonie s-au numărat secretarul de stat în MApN, Mircea Duşa, şeful statului Major General Nicolae Ciucă, reprezentanţi ai MApN.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.