Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Drapelul' Transnistriei a fost arborat în prezenţa lui Vladimir Putin

Transnistria

'Drapelul' regiunii separatiste transnistrene din estul Republicii Moldova a fost arborat în deschiderea celebrei tabere de vară pentru copii "Artek" în Peninsula Crimeea la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează portalurile Deschide.md şi Agora, potrivit agerpres.

În afară de aşa-zisul "drapel al Transnistriei", la ceremonia de la "Artek" au fost arborate şi steagurile republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Citeşte şi: FSB explică DE CE va închide Telegram în Rusia: 'Este folosită de terorişti'

Într-un discurs rostit la ceremonia de deschidere a taberei, preşedintele rus a menţionat că, în prezent, "Artek" redevine un centru internaţional pentru copii, unde vin copii din diferite ţări, aşa cum a fost pe vremea URSS.

După discursul lui Vladimir Putin, a început ceremonia de defilare a drapelelor, mai întâi a regiunilor Federaţiei Ruse, iar ulterior a drapelelor unor ţări străine prezente la eveniment.

"Reprezentanţi ai unor ţări străine pe arena din Artek", au anunţat prezentatorii evenimentului. În cele din urmă, la defilare au apărut 'steagurile' republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina, dar şi cel al regiunii transnistrene, indică Agora.md.

Rusia pledează pentru un statut special pentru Transnistria, echivalent pentru unii analişti cu "federalizarea" Republicii Moldova. În timpul campaniei electorale, actualul preşedinte prorus de la Chişinău, Igor Dodon, se pronunţase pentru varianta federalizării Republicii Moldova şi acordarea de puteri extinse separatiştilor transnistreni în cadrul viitoarei federaţii.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE în Londra. Şase poliţişti au fost răniţi în confruntările stradale - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.