Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dreapta rămâne fragmentată

Am asistat aseară la dezbaterea electorală dintre primii trei candidați cotați cu șanse pentru Primăria Municipiului București. Emisiunea organizată de B1TV a fost practic runda a doua, după prima emisiune organizată cu o seară înainte, la Antena 3.

Vezi și: Se joaca tot mai murdar: Black Cube, HexiPharma/ Urmeaza: arestări, poze porno, cutremur în servicii

Dacă în prima emisiune am văzut atacuri din toate părțile, dezbaterea de aseară a fost mult mai calmă, momentele de tensiune fiind între candidații de dreapta, Nicușor Dan și Cătălin Predoiu.

În cadrul dezbaterii de la Antena 3, Cătălin Predoiu a propus o alianță pentru partidele de dreapta care a fost refuzată de Nicușor Dan, acesta și-a menținut oferta iar aseară a fost refuzat din nou.

Singura șansă reală de a o învinge pe Gabriela Firea a fost practic spulberată aseară. Nicușor Dan a demonstrat, din nou, că nu înțelege politică. Politica este în primul rând negociere,  forța brută contează mai puțin. Decizia lui Nicușor Dan a arătat că USB, indiferent de numărul de consilieri pe care îi va obține în București nu poate deveni un partid frecventabil.

Surprinzător, această turnură a lucrurilor este benefică și pentru PNL. Chiar dacă liberalii vor pierde primăria Capitalei își vor păstra o mare parte din electorat. Era inacceptabil ca un partid de talia PNL să nu aibă candidat pentru București.

Decizia președintelui USB este favorabilă pe termen scurt PSD, care va câștiga Primăria Capitalei, pe termen lung PNL care își va păstra electoratul din București și este dezastroasă pentru Nicușor Dan care va fi eternul candidat la Primăria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.