Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICA din partea ANPC

ANPC

Ca urmare a articolului - BOMBA de la Colectiv: Un control din dimineața TRAGEDIEI a declarat clubul APT de funcționare/ DOC - ANPC a reemis următoarea replică:

In data de 18.10.2015, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a fost inregistrata o reclamatie cu privire la activitatea clubului Colectiv.
Reclamatia se referea la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate (in lista de meniu aparea un sortiment de coniac la un pret de 23 lei, pentru care consumatorul a platit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar si a primit bautura gratuita din partea casei, cu toate acestea consumatorul a depus reclamatie la ANPC).

In data de 29.10.2015 (mentionam ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamatii este de 30 de zile de la data inregistrarii) o echipa de comisari ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor  s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamatiei. 
La data si ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un barbat care nu avea acces la documentele firmei. 
Comisarii CPCMB au lasat o invitatie pentru reprezentantul societatii Colectiv, acesta urmand a se prezenta cu actele societatii la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti pentru a doua zi, 30.10.2015, ora 08:30.

In data de 30.10.2015, niciun reprezentant al societatii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urmand ca in urmatoare zi lucratoare, echipa de control, sa se deplaseze la sediul societatii si sa afiseze, la loc vizibil, o noua invitatie pentru reprezentantul legal al societatii pentru ca acesta sa se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate.

In cazul in care nici de aceasta data nu s-ar fi prezentat reprezentantul imputernicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma sa incheie Proces Verbal de Constatare a Contraventiei  avand in vedere incalcarea prevederilor art 51 alin 1 din OG 21/1992, conform caruia "Impiedicarea, sub orice forma, a organelor administratiei publice insarcinate cu protectia consumatorilor de a exercita atributiile de serviciu referitoare la prevenirea si combaterea faptelor care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.".

Din cauza neprezentarii, la data si ora stabilita, a reprezentantului legal imputernicit al firmei la invitatia adresata de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, acestia nu au putut incheia act de control la Clubul Colectiv.

Marius Alexandru DUNCA, 
Presedinte Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.