Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drogul care îi face pe teroriști să se creadă invincibili: Ce iau înainte de atentate

terorist

E considerat un adevărat „combustibil” al terorii. Un drog care dezumanizează şi care a fost găsit asupra teroriştilor cu ocazia mai multor atentate. Se numeşte Captagon, iar ei care îl iau se simt invincibili. Nimic nu li se mai pare imposibil, ilegal, imoral.

„Dacă cineva ia Captagon, e sigur că va rămâne treaz şi nu va adormi. Nu poţi să dormi, nici măcar nu poţi să închizi ochii... Orice ai încerca să iei ca să scapi de dependenţă, nu are efect” - așa este prezentat drogul pe internet.

„Când cineva ia Captagon, se simte mai plin de energie, mai puţin obosit. Dar este doar o iluzie, pentru că oboseala se acumulează. Pentru că este o formă de amfetamină, Captagonul măreşte nervozitatea şi îl face pe consumator să delireze. Mai mult, are impresia că este extrem de puternic”, spune Ramzy Haddad, doctor neurolog, potrivit The Guardian.

Această senzaţie de invincibilitate e dublată, de cele mai multe ori, de psihoze. Consumatorul nu mai are nicio teamă, ba chiar ajunge să nu mai simtă nicio durere.

În ţările din Orientul Mijlociu, în special în Liban, dar şi în Turcia este o adevărată industrie pentru producerea acestui drog, a cărui substanţă activă e interzisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii de aproape 30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.