Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul spre FERICIRE: Cercetătorii dezvăluie șapte exerciții simple pentru o stare de BINE

www.maramedia.ro
fericire, smiley

Pentru creşterea stării de bine, cercetătorii recomandă practicarea câtorva activităţi zilnice. Dincolo de o reţetă a fericirii, există metode simple care dau rezultate imediate.

Probabil te-ai confruntat cel puţin de câteva ori în viaţă cu o stare negativă, provocată de frustrări acumulate sau gânduri rele care nu-ţi mai dau pace, scrie lifehack.org. Toate responsabilităţile vieţii de adult pot deveni apăsătoare, îngreunând apariţia stării de bine, chiar şi în momentele în care avem motive să ne bucurăm. Pentru a ne îmbunătăţi starea de spirit, specialiştii recomandă câteva metode care dau rezultate imediate:

Renunţă la a-ţi mai petrece timpul pe internet

Se pare că oamneii au tendinţa de a-şi petrece mult prea mult timp pe internet. Psihologii recomandă renunţarea la acest obicei şi încercarea de a explora lumea reală şi distracţiile în aer liber. Totul trebuie făcut cu moderaţie. Internetul îi face pe oameni să-şi creeze o viaţă în faţa ecranului, uitând să trăiască în mod real. În acest fel apar depresiile şi tulburările de anxietate.

Ia-ţi o zi liberă de la serviciu

Anularea planurilor vă oferă un sentiment instant de bucurie, la fel cum un lucru pe care nu aveaţi voie să-l faceţi vă crează interes. În zilele în care vreţi să vă creşteţi nivelul de bucurie, cereţi o zi liberă de la serviciu şi faceţi exact ce vă place, fără să ţineţi cont de nimeni şi nimic. Iar dacă acest lucru se întâmplă vinerea, veţi avea parte de un weekend prelungit, ceea ce înseamnă trei zile libere numai pentru voi.

Citește și: Redacția GSP, AMENINȚATĂ cu moartea 'gen Charlie Hebdo': Dezvăluirile lui Cătălin Tolontan

Poartă cele mai frumoase haine

Când ştim că arătăm bine, ne creşte încrederea în noi, lucru care duce la sentimentul de bine. Nu vă păstraţi hainele pentru ocazii speciale şi purtaţi zilnic lucrurile cele mai frumoase pe care le aveţi în garderobă. Dacă vă treziţi din pat pe ultima sută de metri, vă îmbrăcaţi confortabil, fără a vă acorda prea multă atenţie, veţi vedea că şi starea de spirit va avea de suferit. Acordaţi-vă atenţia necesară pentru a vă creşte starea de bine.

Dansează

A fost dovedit ştiinţific faptul că dansul stimulează starea de spirit si sănătate mintală. Nici măcar nu contează dacă eşti bun sau nu la asta. Mişcarea pe ritmurile muzicii este o activitate care oferă o stare de bine celor mai mulţi oameni, pe lista beneficiile putându-se adăuga şi menţinerea formei fizice.

Zâmbeşte

Practicarea zâmbetului în faţa unei oglinzi este o modalitate foarte bună de a-ţi creşte starea de bine şi încrederea în sine. Găseşte-ţi zilnic timp şi practică-ţi zâmbetul în oglidă, gest susţinut de un discurs laudativ. Nu trebuie să te gândeşti că acest gest este lipsit de modestie, atâta timp cât îţi creşte încrederea şi starea de fericire.

Sună-ţi părinţii

Nu trebuie să aveţi cea mai lungă conversaţie din lume, dar o discuţie cu părinţii, fraţii, prietenii apropiaţi şi alte persoane dragi este un mod simplu care schimbă strea de spirit în bine. Dacă nu aveţi timp, încercaţi să faceţi acest lucru atunci când sunteţi în drum spre serviciu, la cumpărături sau în parc cu cei mici.

Cântă

Fie că eşti în duş, maşină, sau în altă parte în care alte persoane nu vor fi deranjate, cântă cât te ţin puterile. Fredomnează melodii vesele, iar acest lucru îţi va îmbunătăţi instant starea de spirit. Totuşi, ai grijă să nu te înregistrezi, ca să nu obţii efectul invers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.