Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul steagurilor secuiești spre Transnistria

tinutul_secuiesc
Arborarea steagurilor secuiești în mod oficial în România nu e o glumă nevinovată și nici o defilare culturală de simboluri artistice, ci un pas înainte spre un scenariu al politicii maghiare care să așeze Harcovul pe drumul spre Transnistria și Crimeea. Dacă steagurile oficiale etnice vor instala deja o teritorialitate autonomă la nivel de simboluri oficiale de statul român, ce îi va împiedica pe politicienii maghiari să uzeze de referendum ulterior și să-și declare autonomia, pe principiul că ”Dreptul popoarelor la autodeterminare ar trebui să stea la baza deciziilor politice şi fiecare stat este obligat să respecte acest drept în conformitate cu normele universal recunoscute ale dreptului internaţional". Citatul provine din solicitarea făcută recent de Sovietul Suprem de la Tiraspol privind independența teritoriului separatist și alipirea sa la Rusia. Orice asemănare cu textele politicienilor maghiari din România și din Ungaria privind dreptul etniei lor la autodeterminare în Transilvania mergând până la enclavizarea etnică sub oblăduirea Ungariei este absolut întâmplătoare...
Astăzi steaguri, mâine imn separat și limba maghiară oficială, și uite așa pregătim terenul ca o parte din Transilvania să devină Transnistria de mâine în care Ungaria să-și asume ”responsabilități” referitoare la etnicii maghiari.
Nu ne putem juca cu distrugerea statului român într-o parte a teritoriului său, pentru că după ce va porni tăvălugul separatismului, el nu va mai putea fi oprit. Astăzi steaguri, mâine imn separat și limba maghiară oficială, și uite așa pregătim terenul ca o parte din Transilvania să devină Transnistria de mâine în care Ungaria să-și asume ”responsabilități” referitoare la etnicii maghiari. Tocmai de aceea propun printr-un proiect de lege interzicerea steagurilor cu caracter etnic, pentru a pune capăt confuziei. În România simbolurile și însemnele oficiale sunt cele ale statului român. Orice altceva este o încălcare a Constituției și una nu doar simbolică!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.