Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dublă VICTORIE pentru Camelia Bogdan la CSM/ DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Judecătoarea Camelia Bogdan are câştig de cauză la Inspecţia Judiciară (IJ) a CSM, în cazul "războiului" pe care îl duce cu Banca Comercială Română. Inspecţia Judiciară a dispus clasarea sesizării formulate de BCR împotriva judecătoarei, dar şi a celei formulate de actualul deputat Remus Borza.

Judecătoarea Camelia Bogdan, care a fost exclusă recent din magistratură, decizie contestată în instanţă, a acuzat BCR de spălare de bani, în cazul acordării unor credite imobiliare pentru dezvoltarea unor centre rezidențiale în Poiana Brașov și Snagov. BCR a reacționat și a spus că ipoteza judecătoarei Camelia Bogdan este „eronată, nejustificată, inexplicabilă și falsă”, fapt pentru care a sesizat CSM.

Vezi AICI poziţia Cameliei Bogdan şi AICI poziţia BCR!

BCR acuza faptul că judecătoarea a publicat pe platforma juridice.ro două articole acuzatoare cu referire la activitatea băncii, care au generat alte comentarii în presă.  Camelia Bogdan ar fi adus atingere imaginii societăţii bancare prin articolele apărute în presă. Mai mult BCR invoca şi pronunţarea unei soluţii cu încălcarea competenţei şi a principiilor referitoare la un proces echitabil, pentru că judecătoarea nu numai că a respins ordonanţa de clasare a unui dosar în care era vizată banca, dar a şi formulat o plângere penală suplimentară.

Referitor la articolele semnate de Camelia Bogdan, Inspecţia Judiciară a constatat că nu există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare sau vreo încălcare a normelor deontologice, iar apariţia unor articole în alte publicaţii nu poate fi imputată magistratului. În privinţa formulării plângerii penale, Inspecţia Judiciară a constatat că, deşi nu este o practică uzuală, dacă nu s-a făcut cu încălcarea legii nu reprezintă o abatere disciplinară. Astfel, soluţia este cea de clasare a sesizării formulate de BCR, a decis inspector judiciar judecător Mihaela Paşca.

Vezi AICI rezoluţia de clasare, cu detaliile cauzului!

În urma deciziilor luate în acelaşi dosar, Camelia Bogdan a fost reclamată la Inspecţia judiciară a CSM şi de deputatul Remus Borza şi de Adrian Munteanu-Lazăr. Sesizarea acesta a fost de asemenea clasată.

Vezi AICI cea de-a doua rezoluţie de clasare!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.