Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 24 de percheziții, poliția le-a pus cătușe unor afaceriști: Lucrări cu primării

www.radiocluj.ro
bani catuse

Opt administratori ai unor firme care derulează lucrări cu primării şi instituţii publice din Alba au fost reţinuţi marţi de poliţişti, cei în cauză fiind bănuiţi că au creat, prin evaziune fiscală, un prejudiciu de peste 400.000 de lei bugetului de stat.

Poliţiştii din Alba au efectuat marţi dimineaţa 24 de percheziţii la domiciliile a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Au fost aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri 9 persoane, două nefiind găsite la domiciliu, din care una este plecată, se pare, în străinătate.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar Luminiţa Prodan, a declarat, pentru AGERPRES, că marţi după-amiaza a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore pentru opt din cele nouă persoane audiate.

Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă. De asemenea, persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme.

Prin această modalitate, cei în cauză ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 446.208 lei, menţionează un comunicat dat publicităţii de IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.