Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dupa acordul istoric dintre Iran si SUA, un nou conflict mocneste

sua iran

Iranul a denunţat luni noile sancţiuni americane împotriva programului său balistic, anunţate la o zi de la ridicarea sancţiunilor care vizau programul nuclear al Teheranului, calificând aceste măsuri drept 'nelegitime', transmit AFP şi Reuters.

Noile sancţiuni ale Washingtonului 'sunt nelegitime, întrucât programul balistic al Iranului nu este conceput pentru a avea capacitatea de a transporta focoase nucleare', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Hossein Jaber Ansari, citat de agenţia Isna.

'Sancţiunile SUA împotriva programului de rachete balistice (...) nu au legitimitate legală sau morală', a afirmat Jaberi Ansari, într-o conferinţă de presă televizată.

'America vinde arme de zeci de miliarde de dolari în fiecare an către state din regiune. Aceste arme sunt folosite în crime de război împotriva unor cetăţeni palestinieni, libanezi şi, mai recent, yemeniţi', a subliniat purtătorul de cuvânt.

'Aşa după cum Republica islamică Iran a afirmat cu hotărâre în trecut (...), va răspunde acestor acte de propagandă prin accelerarea programului său balistic legal şi creşterea capacităţilor sale de apărare', a avertizat Jaber Ansari.

SUA au anunţat duminică adoptarea de noi sancţiuni legate de programul de rachete balistice al Iranului, la o zi de la ridicarea măsurilor coercitive care vizau programul nuclear al Teheranului.

Cinci cetăţeni iranieni şi o reţea de companii cu sediile în Emiratele Arabe Unite şi China au fost adăugaţi pe lista neagră financiară americană, a anunţat Trezoreria SUA într-un comunicat. Eventualele active din SUA ale acestor companii vor fi îngheţate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.