Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a pierdut alegerile, Marine Le Pen se pregăteşte să îşi schimbe optica faţă de UE

The Independent
MArine Le Pen

Preşedinta partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN), Marine Le Pen, va renunţa să mai promoveze ideea ieşirii Franţei din Uniunea Europeană şi revenirii la franc, a declarat, citat de cotidianul britanic Telegraph, strategul pe chestiuni economice al formaţiunii politice, Bernard Monot, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Le Pen a declarat vineri că partidul său va începe o dezbatere în legătură cu celebra sa poziţie anti-euro după alegerile parlamentare de luna viitoare.

Citeşte şi: Donald Trump a ajuns în Israel, al doilea popas în Orientul Mijlociu - LIVE VIDEO

"Nu va exista niciun 'Frexit' (ieşirea Franţei din UE - n.r.). Am luat notă de ceea ce ne-a transmis poporul francez" la alegerile prezidenţiale, unde Marine Le Pen a fost învinsă de centristul Emmanuel Macron, a spus Bernard Monot.

"Cred în continuare că moneda euro nu este viabilă din punct de vedere tehnic, dar nu are niciun sens ca noi să insistăm cu încăpăţânare. De acum, politica noastră va fi de renegociere a tratatelor UE pentru a avea mai mult control asupra bugetului nostru şi asupra reglementărilor bancare", a declarat el.

Renunţarea la moneda euro şi ieşirea din Uniunea Europeană au fost promisiuni-cheie ale Marinei Le Pen la alegerile pierdute în 2012 şi în acest an. Majoritatea votanţilor francezi sunt în favoarea menţinerii monedei unice europene, conform sondajelor.

Preşedintele Emmanuel Macron a încercat să revigoreze relaţia franco-germană care se află la baza Uniunii Europene. În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Macron a atras atenţia că moneda euro ar putea dispărea într-un deceniu dacă Parisul şi Berlinul nu vor consolida uniunea monetară.

Citeşte şi: ALERTĂ teroristă în Berlin. Sediul SPD a fost evacuat - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.