Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a pierdut alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen vrea 'refondarea' Frontului Naţional

The Independent
MArine Le Pen

Partidul francez de extrema dreaptă Frontul Naţional (FN) organizează vineri şi sâmbătă un seminar cu uşile închise ce vizează ''refondarea'' sa după eşecul candidatei sale, Marine Le Pen, la alegerile prezidenţiale, ce a declanşat dezbateri în interiorul formaţiunii politice, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Vom face bilanţul alegerilor, ce a funcţionat şi ce nu a funcţionat'', a declarat Le Pen joi, la canalul de televiziune France 2, subliniind că partidul urmează, de asemenea, să organizeze ''o mare consultare'' în rândul militanţilor săi, ''probabil în septembrie''.

LOVITURĂ de TEATRU la Chişinău. Parlamentul cere RETRAGEREA armatei ruse din Transnistria

''Trebuie să organizăm mişcarea pentru a-i primi din afara Frontului Naţional (FN) pe cei care vor să ducă lupta pentru Franţa'', a estimat Le Pen, care nu exclude schimbarea numelui partidului antiimigraţie cofondat în 1972 de către tatăl său, Jean-Marie Le Pen.

Seminarul, organizat vineri după-amiază şi sâmbătă dimineaţa la sediul FN din Nanterre, la periferia pariziană, va aborda îndeosebi semnalele provenite din partea electoratului de dreapta, dar şi ieşirea ţării din zona euro, o propunere-cheie a FN respinsă de către majoritatea francezilor.

Marine Le Pen, învinsă la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de către Emmanuel Macron, a obţinut 33,90 % din sufragii, un scor istoric pentru partidul de extrema dreaptă, dar considerat de către unii din interiorul FN drept o decepţie.

La alegerile legislative din 11 şi 18 iunie, FN a obţinut opt mandate în Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului) din totalul de 577.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.