Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simultan controlului de la RISE Project, inspectorii Antifraudă au descins şi la HotNews

antena3.ro
anaf

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă au descins joi la redacţia RISE Project de pe Calea Victoriei din Bucureşti, la doar câteva ore după ce jurnaliştii au anunţat că vor publica o anchetă despre Liviu Dragnea şi firma Tel Drum. Controlul a fost anunţat pe Facebook chiar de RISE Project, stând reacţii de revoltă în mediul online. Ce nu se ştia este că inspectorii Antifrauda au deschis joi şi în redacţia HotNews.ro, care funcţionează în aceeaşi clădire.

Vezi și: Inspecţie ANAF la redacţia RISE Project, la scurt timp după anunţarea unei anchete despre Liviu Dragnea

Vezi şi: ANAF explică de ce a verificat RISE Project. A existat o sesizare

Surse din cadrul ANAF au declarat, pentru stiripesurse.ro, că inspectorii DGAF au vizitat joi ambele redacţii în acelaşi timp. Controlul ar fi vizat strict cele două redacţii, nicio altă firmă din clădire nefiind verificată. De altfel, nu a fost vorba nici despre un control tematic în presă, pentru că alte redacţii nu au mai fost vizitate de inspectorii fiscali.

Controlul DGAF a fost confirmat şi de surse din redacţia HotNews. Reprezentanţii ANAF nu au oferit nicio explicaţie cu privire la motivul verificărilor, chiar dacă o descindere a inspectorilor Antifraudă nu este o practică uzuală în asemenea cazuri. Site-ul de ştiri ar urma să publice vineri o altă anchetă despre Liviu Dragnea, deşi, spre deosebire de RISE Project, nu a anunţat public această intenţie.

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, nu a răspuns solicitărilor stiripesurse.ro de a lămuri coincidenţa verificărilor de la cele două publicaţii. Pe de altă parte, Gelu Diaconu, fostul preşedinte ANAF, afirmă că ştie numele celor care au coordonat acţiunea, fiind vorba despre un "precedent îngrozitor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.