Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După decapitarea TVR, urmează decapitarea Radioului Public

Radio Romania RRA

Săptămâna trecută, comisiile de Cultură au respins raportul de activitate al TVR și este doar o formalitate demiterea conducerii televiziunii române, după ce plenul va vota respingerea raportului de activitate pentru anul 2014 în plenul reunit al celor două camere.

Surse din interiorul comisiilor de Cultură au precizat că la rând urmează discutarea raportului Societății Române de Radiodifuziune, acolo unde scandalurile și acuzațiile fără precedent se țin lanț de câteva luni de zile. Președintele director general, Ovidiu Miculescu, este principalul vizat în această operațiune de debarcare. Se pare, există un consens general între partidele parlamentare, ca raportul de activitate pe 2014 să treacă cu condiția ca Ovidiu Miculescu să fie retras și înlocuit. Astfel, consiliul de Administrație își va continua mandatul, dar fără Miculescu. În cazul unui refuz al acestuia sau al unui eșec al întregului demers, raportul ar urma să aibă aceeași soartă cu cel al televiziunii.

Ovidiu Miculescu, președintele SRR, a pierdut controlul în Consiliul de Administrație al Radioului din cauza incapacității administrative de a colabora și a dialoga, atât cu membrii consiliului, cât și cu salariații. În plus, angajații Radioului au făcut zeci de denunțuri și plângeri la comisiile de cultură, DNA, ANI, Parchet împotriva abuzurilor și a manierei dictatoriale și de teroare care domnește în Radio. Mai mult, Ovidiu Miculescu, cercetat în mai multe dosare penale, a fost declarat incompatibil de către Curtea de Apel București, așteaptă confirmarea Înaltei Curți în aceste săptămâni.

Totodată, debarcarea lui Miculescu are legătură și cu luptele din interiorul PSD. Miculescu, un apropiat al lui Ponta, este detestat de majoritatea celor din PSD. Liviu Dragnea, noul lider al PSD, ar fi dat semnalul înlocuirii sale cu cineva care să fie și pe placul Opoziției și al Palatului Cotroceni. În funcție de ce se va întâmpla cu majoritatea parlamentară și cu structura guvernamentală în săptămânile care urmează, se va decide asupra unui nume. Daca Givernul va cadea, cel mai probabil, postul va ajunge la unul din cei doi reprezentanți PNL în consiliul de administrație al Radioului.

Scandalurile se tin lant la Radio Romania. Saptamana trecuta managerii s-au revoltat impotriva lui Miculescu. Managerul postului de la Radio Timișoara, Mihai Anghel, a formulat o plângere împotriva lui Miculescu pentru emiterea unui ordin abuziv, care ar restrânge autonomia financiară și de decizie a posturilor de radio teritoriale. În plângerea formulată sunt invocate încălcări grave ale unor prevederi legale și principii de funcționare a posturilor de media. De asemenea, inclusiv legea care stabilește drepturile și obligațiile ordonatorilor de credite ar fi fost încălcată. Ordinul dat de Ovidiu Miculescu ar fi fost emis fără consultarea și aprobarea Consiliului de Administrație al Radioului.

Managerii sunt scandalizați de faptul că, deși veniturile bugetare sunt realizate din taxe plătite pentru un serviciu public, iar bugetul este repartizat de Consiliu de Administrație, ei au fost transformați în simpli spectatori. Concret, administrația Miculescu a interpretat abuziv o prevedere legală, determinând astfel restrângerea enormă a puterii de decizie a studiourilor teritoriale. Invocându-se lipsa personalității juridice, aceștia au fost transformați în simpli spectatori la procesul de alocare a sumelor din propriile bugete, toate deciziile fiind luate de președintele-director general Ovidiu Miculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.