Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dupa medici, si profesorii cer mariri salariale. Amenintare cu boicot

profesori

Liderul Fed. Spiru Haret, Marius Nistor sustine ca a cerut urgentarea negocierilor pentru majorarea salariilor profesorilor de la 1 octombrie, prin noua lege a salarizarii.

"Am cerut azi oficial ministerului Educatiei si premierului accelerarea negocierilor pe legea salarizarii astfel incat sa existe majorari si pentru profesori de la 1 octombrie.

Punem in pericol soarta a generatii si generatii de elevi. Tinerii cei mai bine pregatiti nu vin in sistemul educational pentru ca nu sunt motivati salarial.

Nemultumirea profesorilor s-a exacerbat dupa adoptarea ordonantei de marire a salariilor demnitarilor.

Daca nu se rezolva putem organiza actiuni de protest, putem boicota inceperea anului scolar", a declarat Marius Nistor la Antena 3.

Ministrul Educatiei Sorin Campeanu a declarat ca sustine acordarea de resurse suplimentare Educatiei si ca negocierile cu sindicatele continua privind salarizarea profesorilor.

"Negociem cu sindicatele pentru noua lege a salarizării. E firesc să se dorească mai mult. Eu voi susține acordarea de resurse sporite pentru educație. Profesorii au primit 10% în plus la salariu anul acesta, iar personalul nedidactic 12%, la care se adaugă plata banilor din procesele câștigate în instanță, toate făcute în avans", a spus Campeanu la Antena 3.

*****

Interventie telefonică Marius Nistor, lider Fed. Spiru Haret

Ø Majorarea acordată medicilor este o respectare a angajamentelor asumate de Guvern, numai că Guvernul și-a asumat angajamente și față de Educație, așa că așteptăm, în egală măsură, ca tot printr-o ordonanță de urgenţă Guvernul să rezolve, tot de la 1 octombrie și creșterile salariale pentru personalul angajat în învățământ.

Ø Am văzut în ultima vreme, că pe marginea discuțiilor cu legea salarizării se fac promisiuni de majorare a salariilor cu 70% în vreo 3 tranșe, în timp ce în realitate apar OUG – mă refer la cea care a triplat salariile demnitarilor, a majorat salariilor celor de la Președinție și Guvern – în timp ce, atunci când discutăm despre sistemul de învățământ ba nu sunt bani, ba ””sunteţi prea mulţi”, trebuie să mai așteptăm să mai vedem dacă ne permite FMI.

Ø Concret, azi am cerut ministrului Educației și premierului Victor Ponta accelerarea negocierilor pe legea salarizării, astfel încât și angajaţi din învățământ să beneficieze de creșteri salariale de la 1 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.