Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După numai 6 luni de pușcărie, cel mai bogat român va fi eliberat

niculae

Ioan Niculae, condamnat în dosarul ”Mită la PSD”, va fi eliberat din pușcărie după numai șase luni de condamnare. Comisia de Eliberare din Penitenciarul Găești i-a aprobat cererea de eliberare condiționată, iar magistratul de la Judecătoria Găești a judecat astăzi cererea, în regim de urgență.

DNA a anunțat că va contesta decizia. Niculae a scris nu mai puțin de 5 cărți în cele 6 luni.

Citește și: Digi24 a dat afară o prezentatoare: L-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost la Mineriadă/VIDEO

Pe 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani și şase luni de închisoare în doarul "mită la PSD". În acelaşi dosar a fost condamnat și baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare.

Citește și: Sorin Oprescu e terminat: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Conform rechizitoriului, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Citește și: Un jurnalist, director de ziar, arestat pentru 30 de zile

Potrivit înţelegerii, sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, au susţinut procurorii anticorupţie, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

Citește și: Nea Mitică de la Ligă a dat declarații în dosarul „Scandalul de la Antene”: Mi-au cerut șpagă

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA).

Citește și: Premierul Israelului ȘOCHEAZĂ: Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, ci să-i expulzeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.