Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o săptămână de proteste, şeful poliţiei franceze le promite subalternilor schimbări majore

Şeful poliţiei din Franţa a promis să modernizeze echipamentul şi să amelioreze condiţiile de muncă pentru poliţiştii din ţară, care au organizat o a şasea noapte de proteste în mai multe oraşe, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţiştii susţin că nu mai sunt echipaţi adecvat pentru a-şi face meseria şi că se confruntă cu condiţii de muncă grele. Ei au organizat proteste la Paris, Strasbourg şi Nancy sâmbătă seară, potrivit BFM TV.

Citeşte şi: EXPLOZIE în Japonia. Un pensionar militar s-a aruncat în aer şi a rănit alte trei persoane

'În Paris, în special poliţiştii tineri spun că şi-au pierdut încrederea în conducere, în instituţie şi în sindicate', a declarat Jean-Marc Falcone, şeful poliţiei naţionale din Franţa, într-un interviu pentru săptămânalul Journal du Dimanche.

Falcone a promis că îi va echipa pe poliţişti cu arme şi gadget-uri moderne şi sofisticate şi că va încerca să reducă povara misiunilor de supraveghere statice.

'Le înţeleg preocupările. De asemenea, trebuie să vă spun că sunt de acord cu aproape toate solicitările lor', a mai spus Falcone.

Citeşte şi: Armata germană este în criză de personal. Ultima metodă prin se încearcă atragerea de noi recruţi

În jur de 100 poliţişti s-au adunat vineri în faţa catedralei Notre Dame din Paris, care se află vizavi de sediul central al poliţiei, potrivit BFM TV. De asemenea, în jur de 3.000 de poliţişti au ieşit în stradă joi seară în mai multe oraşe.

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat vineri că se va întâlni cu reprezentanţii poliţiştilor la sediul preşedinţiei la începutul săptămânii viitoare pentru a le afla revendicările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.