Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o veste extraordinară, Corina Crețu întoarce foaia: AVERTISMENT dur pentru România

corina cretu

Comisarul european Corina Crețu trage un semnal de alarmă foarte puternic pentru România. După ce ne-a anunțat că s-au aprobat fonduri în valoare de 407 milioane de euro pentru proiecte de infrastuctură pentru România, acum Corina Crețu ne avertisează că România trebuie să se pună serios pe treabă și să atragă cât mai mult din fondurile europene alocate exercițiului financiar 2014-2020, pentru că în noul exercițiu care începe în 2020 vor fi mult mai puțini bani la fondul de coeziune, din cauza Brexit.

Citește și: Ponta pune tunurile pe Dragnea: 'Asta merge dacă vrei să conduci CJ Teleorman sau Teldrum SA'

Vezi şi: Premierul Mihai Tudose: Guvernul renunţă la introducerea taxei de solidaritate

Citește și: Sute de milioane de la UE: Corina Creţu a aprobat finanţarea a trei proiecte majore

”Cu mult mai puțin vom avea de construit în continuare spitale, străzi, proiecte foarte importante. Este nevoie ca țările net beneficiare să înțeleagă că este momentul unei mobilizări puternice, pentru că din 2020 vom avea bani mult mai puțini, după ieșirea Marii Britanii din UE. Noi estimăm că vom pierde între 12% și 18% din fondul de coeziune

Ori vom avea pretenții mai mici și politica de coeziune, singura care ne mai ține împreună după atâtea diviziuni, va fi mai mică, ceea ce va fi foarte greu de realizat (...) Nimeni nu este dispus să plătească bani în plus și este evident că vom avea bani mai puțini după ieșirea Marii Britanii”, a precizat Corina Crețu, la Antena 3.

Comisarul european a confirmat că a aprobat trei proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 407 milioane euro în România.

”Aș vrea să spun că e vorba de proiecte fazate, care ar fi trebuit să fie terminate până în decembrie 2015. Și pentru a nu se pierde bani, am luat decizia de a le faza pentru perioada 2014-2020. Deci, practic, azi am aprobat 336 de milioane de euro pentru autostrada Lugoj-Deva, parte a Reţelei transeuropene de transport (RTE-T), unde e inclusă și infrastructura conexă, de aceea suma este atât de mare, 62 de milioane de euro pentru faza a doua a drumului național 6 Alexandria-Craiova și 9 milioane de euro pentru Timișoara-Lugoj”, a precizat Crețu.

”Vestea bună e că aceste drumuri se vor face, vestea proastă e că ele mănâncă din cele aproape șase miliarde de euro pe care România le are pentru 2014-2020”, a mai spus Corina Crețu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.