Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După reorganizarea DIPI, și DIICOT suferă MODIFICĂRI: Va fi pe picior de egalitate cu DNA

diicot

După reorganizarea DIPI, mult discutata instituţie DIICOT este a doua instituție care suferă modificări și reorganizări. În noiembrie 2016, Guvernul aproba o ordonanță de urgență prin care Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se va organiza după noi reguli și i se modificau unele din competențe.

Marți, Camera Deputaților a votat în unanimitate legea prin care a fost aprobată Ordonanța de Urgență 78/2016, adoptată de Guvernul Dacian Cioloș în luna noiembrie a anului trecut, informează EVZ.

Schimbare de MACAZ în dosarul lui Vasile Blaga: UNDE va fi judecat fostul liberal

Este vorba de actul prin care Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism este reorganizată ”pe picior de egalitate” cu Direcția Națională Anticorupție., adică având același grad de independență sub autoritatea administrativă a Ministerului Public.

Despre această ordonanță s-a vorbit în ultimul timp, în primul rând din cauza practicii generalizate de a adopta OUG în domeniul penal – mai ales după ce Guvernul Sorin Grindeanu a adoptat OUG 13 – dar și din cauza faptului că, prin textul inițiat de ministrul Justiției Raluca Prună, se dau puteri sporite ministrului în ceea ce privește controlarea și evaluarea procurorului general, dar și a procurorilor șefi de la DNA și DIICOT. Această prevedere – o modificare prin OUG a unui articol din legea de organizare judiciară – a deschis drumul evaluării procurorului șef al DNA după decizia CCR privind conflictul dintre puterile statului.

Legea de adoptare a OUG 78/2016 a fost întoarsă o dată din plen la comisii, dar pentru un amendament minor și acum, pe 21 martie, a fost votată de toți cei 284 de deputați aflați în sală. Proiectul a plecat la Senat, camera decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.