Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După trei cutremure marți, încă două s-au petrecut azi: Ultimul tocmai ce a avut loc

cutremur

Un nou seism a fost raportat de Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului (INFP) în zona Vrancea. Cutremurul a avut loc la ora 17.11, miercuri după-amiază, în judeţul Vrancea. Magnitudinea mişcării telurice – 3 grade pe scara Richter, iar epicentrul – la 109 km adâncime în scoarţa terestră.

Trei cutremure au avut loc marţi seara în zona Vrancea-Buzău, un al treilea, cu magnitudine 2.7 în jurul orei 1.00, iar un al patrulea, cu magnitudine 3.2, miercuri dimineaţă, la ora 3.48.

Alte trei cutremure avuseseră loc marţi. Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs marți, la ora locală 17,33, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, conform Institutului Național pentru Fizică a Pământului. Câteva ore mai târziu a urmat un cutremur cu magnitudine 2.1, la o adâncime de 18 kilometri, iar după ora 12 s-a mai produs un seism, cu magnitudine 2.4, la o adâncime de doar 15 kilometri.

Cel mai cutremur din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.