Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După valul de proteste anti-Trump, fanii preşedintelui organizează propriile lor mitinguri

twitter.com
Donald Trump

Susţinători ai preşedintelui american Donald Trump organizează săptămâna aceasta manifestaţii în mai multe oraşe din SUA, în parte ca răspuns la valurile de proteste anti-Trump care au avut loc de la alegerea acestuia la Casa Albă, în noiembrie anul trecut, relatează Reuters. Nu este prevăzută vreo apariţie a lui Trump la aceste mitinguri, ce se vor desfăşura pe tot cuprinsul Statelor Unite, în localităţi din cele mai diferite, de la orăşelul Gravette din Arkansas, cu 2.300 de locuitori, până la capitala Georgiei, Atlanta. Unii dintre organizatorii manifestaţiilor provin din mişcarea Tea Party, o vastă reţea informală de conservatori anti-establishment care devine o forţă din ce în ce mai puternică în politica republicană de la debutul său, în 2009.

O grupare numită Main Street Patriots susţine că a contribuit la organizarea, luni şi marţi, a unei serii de mitinguri intitulate "Spiritul Americii" în cel puţin 33 din cele 50 de state ale SUA. "Spre deosebire de cei care protestează împotriva viziunii preşedintelui Trump, noi suntem o coaliţie diversă reprezentând inima şi sufletul Americii şi care doreşte ca naţiunea noastră să-şi îndeplinească potenţialul, acela de cea mai măreaţă naţiune de pe Pământul fertil al lui Dumnezeu!" - se poate citi pe site-ul organizatorilor. "Votanţii din clasa muncitoare au contribuit la victoria preşedintelui Trump şi aceste manifestaţii vor ajuta vocile lor uitate să se facă auzite" - adaugă aceştia.

Cele 17 luni de campanie prezidenţială ale lui Trump au fost caracterizate de mitinguri zgomotoase, de multe ori organizate pe stadioane, în contrast cu evenimentele mult mai discrete ale principalei sale rivale, candidata democrată Hillary Clinton, aminteşte Reuters. Mulţimile sale de susţinători nu s-au mai regrupat însă în asemenea măsură după alegerile din noiembrie, în timp ce protestele ample împotriva politicilor sale, îndeosebi cu privire la imigraţie, au devenit tot mai frecvente în oraşele americane. Unul din protestele de cea mai mare anvergură a fost Marşul femeilor de la Washington din 21 ianuarie, la care participarea a depăşit-o cu mult pe cea de la învestirea lui Trump, ce avusese loc chiar în ziua precedentă, conform Agerpres.

Una din organizatoarele mitingului "Spirit of America" din Denver, Betty Blanco, a relatat pentru Reuters că s-a aflat la Washington la marşul femeilor şi a fost întristată de cele văzute. "Am avut ocazia să merg cu metroul cu femei participante la protest. Erau entuziaste şi fericite, dar nu le-am auzit niciodată vorbind de drepturile femeilor, ci doar criticându-l pe Trump, de unde am presupus că erau doar supărate că au pierdut alegerile", a explicat ea într-un interviu telefonic. Fosta învăţătoare susţine că mitingurile în favoarea lui Trump vor fi mai "respectuoase", deşi probabil nu la fel de ample. Similar, Rob Maness, fost colonel al forţelor aeriene implicat în organizarea manifestaţiilor pro-Trump pe plan naţional, a estimat că acestea vor fi "mai mici, patriotice şi paşnice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.