Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După vorbe, se aşteaptă faptele: Daciana Sârbu, mesaj pentru Juncker, în scandalul alimentelor cu dublu standard

daciana

În discursul despre starea Uniunii, preşedintele Comisiei Europene a transmis un semnal puternic despre egalitatea consumatorilor pe piaţă unică a Uniunii Europene. "Într-o Europa a egalităţii, nu trebuie să existe cetăţeni de rang secund", a afirmat Jean-Claude Juncker, într-un mesaj care reprezintă cea mai vizibilă recunoaştere a problemei dublului standard în calitatea alimentelor în Est faţă de Vestul Europei.

Vezi şi: Decizie CRUCIALĂ pentru România! UE va aborda tema calităţii PRODUSELOR cu dublu standard

Eurodeputata Daciana Sârbu, una dintre primele voci prin care acest subiect a căpătat vizibilitate la Bruxelles, transmite un mesaj ferm Comisiei Europene: după recunoaşterea problemei, este nevoie de acţiuni concrete.

"Încă de anul trecut am interpelat Consiliul, am organizat o dezbatere la Parlamentul European, am participat la o reuniune CESE unde am prezentat problema. La început, exista foarte multă reticenţă la nivelul instituţiilor europene. Mă bucur că ultimele luni au însemnat pătrunderea treptată a temei pe agenda acestora şi că astăzi, gravitatea şi importanţa ei sunt admise la cel mai înalt nivel. Aştept însă soluţii concrete din partea Comisiei. Fără un plan clar de acţiuni care să îndrepte situaţia şi să ofere protecţie consumatorilor din ţările estice, nimic nu se va schimba de la sine. A lăsa rezolvarea la latitudinea producătorilor sau – cum sugera recent comisarul Jourova – a miza pe presiunea exercitată de consumatori ar echivala cu o deresponsabilizare inacceptabilă. Comisia este datoare să se asigure că drepturile cetăţenilor sunt respectate!", afirmă Daciana Sârbu într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO.

Zilele trecute, presa europeană vorbea despre o posibilă finanţare, în valoare de un milion de euro, de la Comisie, pentru o metodologie unică de testare a calităţii produselor, care să fie pusă la dispoziţia autorităţilor din statele membre. "Este una dintre soluţiile pe care le-am propus şi eu – compararea calităţii produselor sub coordonare europeană ar însemna eliminarea oricăror elemente de subiectivism şi certificarea, dincolo de orice dubiu, a acelor diferenţe care trebuie eliminate. Sper că acest plan să devină realitate. Ce facem însă mai departe? Comisia trebuie să vină rapid cu un plan complet. Altfel, discursul despre egalitatea consumatorilor va rămâne doar asta – un discurs frumos", a mai declarat europarlamentarul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.