Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dupa Ziua Barbatului, deputatii instituie 'Ziua Mondiala a ...'

nytimes.com
blind

Saptamana trecuta deputatii votau cu o larga majoritate instituirea Zilei Barbatului in data de 19 noiembrie. Saptamana aceasta o noua lege urmeaza sa fie votata de acestia pentru a institui Ziua Mondiala a Vederii.

Aceasta ar urma sa se marcheze in a doua zi de joi a lunii octombrie, asa cum se intampla deja in mai multe state europene - World Sight Day.

Legea ca prin organizarea de dezbateri si evenimente cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii sa atraga atentia populatiei asupra afectiunilor oculare si posibilitatilor de prevenire a acestora.

"Conform Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii, la nivel global, aproximativ 285 de milioane de oameni au vederea afectata partial sau total. Dintre acestia, 39 de milioane sunt orbi si 246 de milioane au afectiuni oculare moderate sau severe. Pe de alta parte, se estimeaza ca 19 milioane de copii sufera de afectiuni oculare. Cu toate acestea, 80% sin afectiunile oculare pot fi evitate, adica sunt usor tratabile sau pot fi prevenite", se arata in expunerea de motive.

Marcarea Zilei Mondiala a vederii face parte din PLanul Global de Actiune al OMS si al Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii care isi propune ca pana in 2019 sa fie reduse afectiunile oculare la nivel global cu 25%.

Proiectul legislativ a fost deja adoptat de Senat si are raport de adoptare si de la Comisiile de specialitate din Camera Deputatilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.