Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E asta lovitura decisivă pentru Victor Ponta? Ce a declarat Gabriel Oprea azi

Vicepremierul Gabriel Oprea recunoaşte că României nu îi face bine să aibă un premier urmărit penal. O spune ca răspuns la întrebările puse insistent de jurnaliști, dar caută portițe de scăpare adăugând că important este ca legea să fie respectată. Gabriel Oprea mai spune că el nu este bun de premier şi invocă specializarea sa: securitatea naţională.

Citește și: Întâlnire de taină la Guvern: Ce american l-a vizitat pe Victor Ponta! Demisionează premierul?

Reporter: Din Europa, e primul premier inculpat. Totuşi, pentru interesul naţional pe care îl clamaţi, nu credeţi că premierul ar trebui să facă un pas în spate?

Gabriel Oprea: Eu cred că trebuie să respectăm legea. Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, într-o ţară NATO, democratică, s-a prezentat la DNA. Eu cred că a procedat bine.

Reporter: Dar imaginea României nu are e suferit în exterior?

Gabriel Oprea: Ba da, ba da! Vreau să ştiţi că scandaluri de acest fel sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii.

Citește și: Răsturnare de situaţie. Ponta, după o discuţie cu Florin Piersic: 'O simplă porcărie a unora'

Este a doua oară în doar câteva zile când Gabriel Oprea nu este în consens în mod public cu Victor Ponta. Vicepremierul l-a contrazis pe premier pe tema majorării salariilor demnitarilor. Gabriel Oprea a spus că ordonanţa privind salariile demnitarilor a apărut în urma discuţiilor avute cu titularul postului.

Premierul Victor Ponta bifează mai multe premiere în justiţia românească. Este primul şef de guvern inculpat într-un dosar penal şi tot primul în funcţie care nu mai are acces la o parte din avere, pentru că este pusă sub sechestru. Sunt 19 infracţiuni pentru care este cercetat acum, toate comise pe vremea când era avocat, potrivit anchetatorilor. Victor Ponta a mers ieri în fața procurorilor, însă doar i-a ascultat, invocând dreptul la tăcere.

Citește și: Măsuri fără precedent împotriva infirmierei care l-a fotografiat pe Gabriel Cotabiță

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.