Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E iar doliu un handbalul românesc: Un alt fost dublu campion mondial s-a stins

lumanare doliu

Azi-noapte, a murit încă un fost campion mondial cu naționala de handbal, Mircea Costache II (75 de ani), în urma unui infract. Mircea Costache II, primul mare pivot din istoria naționalei României, a făcut parte din naționala de handbal care a cucerit titlul mondial din 1961. Acum câțiva ani revenise în țară, la Sinaia, în Prahova, după ce trăise două decenii în Portugalia.

În finala competiției din 1961, Costache II a reușit golul victoriei, România impunându-se, scor 9-8, în fața naționalei Cehoslovaciei.

Vezi și: Un fost ministru LAUDĂ evacuarea Antenelor: 'O binecuvântare divină asupra României'

De asemenea, Mircea Costache a făcut parte și din naționala care cucerea în 1964 a doua cupă mondială. La acel turneu final, România a câștigat în finală, scor 25-22, cu Suedia.

Mircea Costache are o pagină foarte bogată pe Wikipedia. A cucerit și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1967. A fost vicecampion mondial Universitar 1968. Finalist Cupa Campionilor Europeni în 1963 cu echipa Dinamo Bucureşti. Câştigător al Cupei Campionilor Europeni 1965 cu echipa Dinamo Bucureşti. De 8 ori Campion National de handbal cu echipa Dinamo Bucureşti.

Vezi şi: Antena 3 și Antena 1 sunt EVACUATE de ANAF! Mihai Gâdea: 'Noi de ce nu putem plăti chirie?'

După ce și-a încheiat cariera de jucător a fost antrenor, a pregătit echipa naţională masculină de handbal a Algeriei între anii 1971 şi 1976. A câştigat Jocurile Africane în 1973, Campionatul African Universitar în 1974, Campionatul Magrebian şi Campionatul Magrebian Universitar de handbal între anii 1972 şi 1975. Turneul African de calificare pentru turneul final si prima participare a Algeriei la turneul final al Campionatului Mondial de handbal 1974. Medalia de Bronz la Jocurile Mediteraniene de handbal, 1975. Campion Naţional de handbal al Algeriei cu echipa NADIT Alger 1974 si 1975.

Antrenor al echipelor naţionale de handbal masculin ale Portugaliei între 1989 şi 1994 cu care a câştigat Campionatul European de juniori in 1992, Cupa Ţărilor Latine in 1993, turneul de calificare si participarea la Campionatul Mondial de tineret din 1993. Antrenor al echipei Romaniei de Tineret (masculin) 1976, 1980, scrie sportnews.libertatea.ro

Vezi și: Mihai Gâdea, decizie RADICALĂ după ce ANAF a anunțat evacuarea: Îmi pare rău, de acum...

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.