Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL! O lege mult aşteptată de români, AMÂNATĂ. Care este NOUL termen dat de Guvern

insolventa persoanelor fizice

Termenul de intrare în vigoare a legii care introduce, în premieră în România, procedura de insolvență pentru persoanele fizice, va fi amânat pentru a treia oară, potrivit unui proiect de act pus azi în dezbatere. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, iar nu pe 1 august 2017, așa cum se stabilise la ultima amânare.

Inițial, Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice ar fi trebuit să intre în vigoare pe 26 decembrie 2015. Prima amânare a fost făcută prin OUG nr. 61/2015, când s-a propus data de 31 decembrie 2016 ca dată de intrare în vigoare, însă aplicarea actului a fost amânată iarăși, de data asta pentru 1 august 2017, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 98/2016.

Citeşte şi: Fost lider PSD, declaraţii BOMBĂ la Tribunal: 'A început să-mi placă cuvântul puşcărie. Dacă mai fac un an-doi, nu înnebuneşte nimeni.'

Cu toate acestea, autoritățile nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a legii peste câteva zile, legea urmând să intre în vigoare abia la 1 ianuarie 2018, potrivit Proiectului de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, pus azi în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei. Pentru ca termenul de amânare să intre în vigoare, ordonanța trebuie adoptată de Executiv și publicată în Monitorul Oficial.

Anunţul a fost făcut, iniţial, de Gheorghe Piperea, recent instalat în postul de consilier onorific al premierului și susținător al clienților cu credite bancare. El susţinea că actuala Lege a insolvenței va fi modificată până anul viitor, pentru a fi "funcțională", prin reformularea unor reguli privind excluderea de la procedura de insolvență și restrângerea unor termene. (DETALII AICI)

Citeşte şi: Scandal URIAŞ în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1. De ce au PĂRĂSIT sala consilierii USR şi PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.