Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL! Cele trei românce SECHESTRATE în Fâşia Gaza, REPATRIATE

MAE

Anunţ de ultimă oră privind cele trei surori românce sechestrate de tatăl lor în Fâşia Gaza! Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor desfăşurate la nivelul Celulei de criză a MAE, care a coordonat intervenţia în teren a misiunilor diplomatice de la Tel Aviv şi Amman, respectiv a Oficiului de reprezentare de la Ramallah, marţi trei femei de cetăţenie română au părăsit în siguranţă teritoriul Fâşiei Gaza, urmând ca miercuri să fie repatriate pe ruta Amman - Bucureşti. 

Pe tot parcursul deplasării, cetăţenii români sunt sprijiniţi de reprezentanţii Ambasadei României la Tel Aviv, Oficiului de la Ramallah şi cei ai Ambasadei României la Amman, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Magistraţii, lovitură DURĂ pentru Nicuşor Constantinescu. Ce au hotărât judecătorii

Potrivit MAE, o echipă consulară mobilă (formată din reprezentanţii Ambasadei României la Tel Aviv şi ai Oficiului de la Ramallah) a fost prezentă în punctul de trecere a frontierei Erez (Israel) pentru a acorda asistenţa şi protecţia consulară necesară. Reprezentanţii echipei consulare mobile i-au însoţit pe cei trei cetăţeni români pe teritoriul israelian până la graniţa cu Iordania. Totodată, o a doua echipă consulară mobilă (din cadrul Ambasadei României la Amman) a preluat cetăţenii români din punctul de trecere a frontierei King Allenby/ King Hussein Bridge şi le acordă asistenţa consulară necesară, urmând să îi însoţească până la Aeroportul Queen Alia/Amman pentru îmbarcare cu destinaţia Bucureşti.

Costurile de repatriere au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe, prin angajarea fondului special aflat la dispoziţia Celulei de criză a MAE, destinat gestionării situaţiilor de criză.

Citeşte şi: ALERTĂ: Cod GALBEN de inundaţii. Avertismentul hidrologilor

Cazul a fost adus în atenţia MAE în iunie. Imediat, ministrul Afacerilor Externe a activat Celula de criză, fiind demarate toate procedurile standard în astfel de situaţii, precizează sursa citată. La nivelul Celulei de criză au fost desfăşurate activităţi complexe atât în plan intern, cât şi în extern, având în vedere zona în care s-au aflat cetăţenii români, precum şi condiţiile specifice şi termenele prevăzute de legislaţia locală pentru părăsirea zonei.

"MAE adresează mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul acordat, prin urgentarea procedurilor de eliberare a permiselor de intrare. Totodată, MAE mulţumeşte autorităţilor palestiniene şi iordaniene pentru buna colaborare în soluţionarea acestui caz", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri BOMBĂ despre procurorul 'Portocală'. Ce acuzaţii i se aduc lui Negulescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.