Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL. Turcia mulțumește Rusiei pentru sprijinul 'necondiționat' acordat în timpul puciului

pintelist
erdogan putin

Ministrul turc de Externe a mulțumit Rusiei pentru sprijinul "necondiționat" în timpul tentativei de lovitură de stat și a semnalizat intenția Turciei de a relua relațiile cu Moscova după înghețul din ultimele opt luni.

Vezi și: Cozmin Gușă rupe tăcerea: Dezvăluiri incendiare făcute de șeful Realitatea TV

"Mulțumim autorităților ruse, mai ales președintelui Putin. Am primit sprijin necondiționat din Rusia, spre deosebire de alte țări. Asta așteptăm și de la ceilalți prieteni", a spus ministrul Mevlut Cavusoglu într-un interviu la Habertürk TV, citat de Hurriyet.

Cavusoglu a mai spus că Erdogan și Putin-liderii autoritari din Turcia și Rusia-se vor întâlni la Moscova la mijlocul lunii august, prima întâlnire după ce armată turcă a doborât un avion rus de vânătoare acum 8 luni.

Turcia are în acest moment relații extrem de tensionate cu aliații occidentali din cauza epurărilor masive în rândul magistraților, militarilor, profesorilor și funcționarilor, potrivit Hotnews.ro. Turcia susține că vrea să scape de susținătorii clericului Fettulah Gulen, considerat creierul loviturii de stat eșuate din 15 iulie, dar țările occidentale acuza încălcări ale statului de drept.

Relațiile cu SUA sînt, în particular, extrem de tensionate după ce Ankara a acuzat Washingtonul că nu vrea să-l extradeze pe Gulen.

În schimb, relațiile Turciei cu Rusia încep să se reincalzeasca. Mai multe publicații turce apropiate de puterea politică au acreditat ideea că Rusia l-ar fi avertizat pe Erdogan că urmează un complot al militarilor împotriva sa.

Vezi și: ISIS a DOBORÂT un avion al SUA / UPDATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.