Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E pentru prima dată când Călin Popescu Tăriceanu spune asta despre Klaus Iohannis

tariceanu iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că proiectul său de ţară, prin care România trebuie să ajungă una dintre primele ţări din Europa, ar putea fi susţinut de preşedintele Klaus Iohannis, care ar fi un factor de coagulare.

Citește și: Veste de la DNA: Liviu Dragnea, dosar nou! La ce fapte se referă

"Am revenit cu o problemă la care ţin foarte mult, este vorba despre proiectul de ţară al României. Lipsa unui proiect de ţară al României în acest moment mă face să încerc să mobilizez cât mai multe energii pentru a demara acest proiect. (...) România trebuie să îşi depăşească condiţia actuală şi să ajungă pe primele locuri în Europa. Pare un lucru poate prea ambiţios, o să spuneţi mulţi dintre dvs", a afirmat marţi, la Senat, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Vestea anului pentru România vine de la FMI: Reacția FABULOASĂ a lui Victor Ponta

El susţine că pentru realizarea proiectului trebuie să se implice mediul politic, instituţiile statului, societatea civilă, mediul de afaceri, sindicatele şi mediul academic.

Citește și: EXCLUSIV Documentul care îl condamnă pe Victor Ponta

Întrebat dacă a găsit deschidere din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un astfel de proiect, Tăriceanu a afirmat: "Discuţia nu este recentă. (...) I-am spus preşedintelui, i-am prezentat ideea mea. Nu cred că era prima dată când auzea de ea. Nu am avut până în momentul de faţă nicio reacţie din partea sa. Mi-aş dori foarte mult ca preşedintele, din poziţia constituţională pe care o are, poziţia politică, să se hotărască să susţină un astfel de proiect. Preşedintele ar putea să fie chiar factorul de coagulare. Eu nu am pretenţia paternităţii.

Citește și: Transfer de senzație la PMP: Un jurnalist e noul purtător de cuvânt al partidului

Dacă preşedintele ar vrea să se angreneze într-un astfel de proiect şi să îl conducă aş fi foarte bucuros pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România. Nu mă interesează persoana mea sau persoana altcuiva, important este cu toţii să ne asumăm un astfel de proiect. Rolul constituţional al preşedintelui îi dă cea mai potrivită poziţie pentru a demara un astfel de proiect".

Citește și: Se deschide un nou dosar pe numele lui Victor Ponta

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că un astfel de proiect trebuie să fie unul "al societăţii, "al fiecăruia".

"Eu cred că acest lucru se poate realiza cu o singură condiţie - să ne unim cu toţii în vederea materializării unui astfel de proiect şi cred că, dacă acceptăm că trebuie să gândim şi pe termen lung, nu numai de pe azi pe mâine, în tărâmul disputelor mărunte care afectează viaţa de zi cu zi, România poate să îşi propună un astfel de proiect şi chiar să îl realizeze.

Citește și: Elena Udrea e la capătul puterilor: Anunțul făcut de o adversară

Un astfel de proiect trebuie să aibă nu numai sprijinul partidelor politice. (...) Nu se poate ca un mic grup să îşi propună un astfel de proiect. El trebuie să fie un proiect de societate. Trebuie ca toţi românii să se simtă parte la acest proiect pentru ca fiecare trebuie să contribuie într-un fel", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Traian Băsescu știe ce o să i se întâmple mâine, la Judecătorie / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.