Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea ar putea fi prima remaniată din Guvernul Dacian Cioloș: ”Am o părere foarte proastă”

poza guvern

Unul dintre miniștrii Guvernului Dacian Cioloș a avut o primă ieșire ce l-ar putea costa postul. Este vorba despre ministrul Finanțelor, Anca Dragu, care le-a transmis românilor că să nu se mai vaite de salarii pentru că în India se muncește și pentru 2 lei.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a criticat-o miercuri, într-o emisiune televizată, pe ministrul Finanţelor, Anca Dana Dragu, pentru declaraţiile referitoare la salariul minim şi a susţinut că partidul pe care-l conduce nu poate accepta ca acesta să nu fie majorat în 2016.

'Am o părere foarte proastă (n.r. despre ministrul Finanţelor). În primul rând, aşa, ca un exerciţiu de imaginaţie: dacă era un ministru de finanţe politic, într-un guvern politic, cât credeţi că mai rămânea în funcţie pentru o asemenea declaraţie?', a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat cu privire la acest subiect.

Citește și: Detonare în Dosarul Microsoft: Declarații ȘOCANTE date azi în fața judecătorilor

Liderul PSD a arătat că rolul salariului minim a fost evidenţiat de mari specialişti în domeniu, cu condiţia să se ţină cont ca majorarea lui să nu depăşească rata productivităţii.

'Despre salariul minim pe economie s-au pronunţat oameni cu o pregătire senzaţională, printre care chiar şi câţiva laureaţi ai premiului Nobel, care au prezentat preşedintelui Americii care este rostul unei majorări a salariului minim şi a unei prevederi de genul acesta. Germania a adoptat în 2015 această noţiune de salariu minim. Sigur că trebuie să ţinem cont de rata de creştere a productivităţii, care va fi în 2016 de 5,5% şi de nivelul la care să crească salariul minim ca să nu depăşească această rată a productivităţii', a explicat Liviu Dragnea.

Citește și: Vladimir Putin e gata să recurgă la arma nucleară: ”Sper să nu fie nevoie!”

Acesta a punctat că PSD poate discuta doar două variante legate de acest subiect, respective majorarea de 1.200 lei de la 1 ianuarie sau după ce actualul guvern realizează un studiu de impact, care să fundamenteze nivelul de creştere şi calendarul de implementare.

'O amânare sine-die a acestei măsuri pentru noi este inacceptabilă şi nu vom fi de accord. (...) Vă spun încă o dată, nu este de negociat pentru noi. Nu putem accepta o nemajorare a salariului minim, pentru că din punct de vedere economic ar fi o decizie greşită, iar din punct de vedere social nici nu putem discuta aşa ceva, în condiţiile în care nu se influenţează negativ productivitatea firmelor', a mai spus preşedintele PSD, care a adăugat că el consideră că noul guvern va creşte salariul minim 'cât de curând'.

Vezi şi: Vizat de DNA, 'Prinţul' Paul Lambrino a ajuns de urgenţă la spital / FOTO

Întrebat dacă are cunoştinţă despre unele măsuri nepopulare despre care ar fi vorbit ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Vasile Dâncu, liderul social democrat a spus că nu ştie despre ce este vorba, dar va întreba, pentru că nu poate 'intra prin efracţie în clădirea Guvernului' şi nici nu poate face spionaj la Guvern.

'Vă garantez că dacă se vor propune astfel de măsuri vom avea o poziţie şi un punct de vedere', a spus Liviu Dragnea.

Referitor la ceea ce are să le reproşeze miniştrilor din noul cabinet, Liviu Dragnea a spus că nu este mulţumit de comunicarea unora dintre ei, dar nu este rolul său să dea sfaturi, arătând că pentru PSD 'este foarte importantă prestaţia respectivă şi rezultatul'.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a oamenilor legii: Au 'săltat' opt primari într-o zi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.