Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea e studenta care s-a dus să omoare jihadiști din Statul Islamic / FOTO

Joanna Palani avea 22 de ani cand a renuntat la viata ei normala si a fugit in Siria sa se alature luptei impotriva Statului Islamic. Insa, aceasta a decis sa se intoarca acasa si acum a povestit ororile la care a fost martora.

Joanna a renuntat la viata de studenta pentru a devenit soldat kurd si s-a dus in Siria, unde a dat nas in nas cu militanti periculosi.

Citește și: Cum arată femeia care a cheltuit o avere ca să-și scoată 6 coaste: E de meserie electrician / VIDEO 18+

Femeia spune ca a fost martora unor abuzuri sexuale cumplite, a caror victime erau si copii, dar spune ca "jihadistii sunt usor de ucis". Joanna stia sa traga cu arma si a petrecut un an luptand impotriva celor din ISIS, dar spune ca trebuie facuta diferenta intre Statul Islamic si "masinariile de ucis ale lui Assad", conform Mirror.

"Luptatorii ISIS sunt foarte usor de ucisi. Se descurca perfect sa isi sacrifice propriile vieti, dar soldatii lui Assad sunt foarte bine antrenati, sunt niste masinarii de ucis" a declarat aceasta intr-un interviu acordat site-ului VICE.

Citește și: Detalii ȘOCANTE din dosarul profesorului din Botoșani care-și viola și filma elevii

Joanna, din Copenhaga, a renuntat la facultate in noiembrie 2014 "ca sa apere drepturile omului". Prima data a ajuns in Irak, apoi s-a dus in Siria. Timp de sase luni a luptat alaturi de cei din People's Protection Unit (YPG) si apoi inca sase luni alaturi de Peshmerga, fortele militare kurde independente din Irak.

Chiar in prima seara pe campul de lupta, a fost martora unor scene inimaginabile: camaradul ei a fost ucis de un lunetist si a fost fortata sa asiste la moartea lui.

Citește și: O artistă a filmat când era violată și a pus imaginile pe net / FOTO

Multi au ramas impresionati de curajul de care a dat dovada si modul in care si-a infruntat inamicii. Aceasta a asistat si la violuri inimaginabile comise de jihadisti.

La inceputul lui 2015, aceasta a gasit o casa ascunda, intr-un sat de langa Mosul, unde mai multe fetite erau abuzate sexuale si violate. Ea a povestit cazul concret al unei fetite de 11 ani, care a ramas gravida cu gemeni, dupa ce a fost violata de jihadisti. Din nefericire, copila a murit din cauza sarcinii premature.

Citește și: O profesoară de geografie, relație INTERZISĂ cu un elev: Părinții au văzut imaginile în telefonul copilului

Joanna a fost nevoita sa se intoarca in Danemarca, dupa ce politia daneza a informat-o ca i-a expirat pasaportul si daca nu se intoarce in tara, risca sa faca 6 ani de inchisoare, informează PRO TV.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.