Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ebola: 6.331 de decese şi 17.800 de cazuri (bilanţ OMS)

sierra leone ebola

Numărul morţilor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola în cele mai afectate ţări din Africa de Vest se ridică la 6.331 dintr-un număr total de 17.800 persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), redactat pe 6 decembrie şi dat publicităţii luni, scrie AFP. 

Sierra Leone a devenit pentru prima dată ţara cu cel mai mare număr de persoane contaminate cu virusul Ebola, cu 7.798 de cazuri recenzate, faţă de 7.719 în Liberia. 

Precedentul bilanţ al OMS, prezentat pe 2 decembrie, anunţase 6.070 de morţi din 17.145 de persoane infectate cu virus. 

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a pornit din Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013. Pe 6 decembrie, în această ţară se înregistrau 1.412 decese din 2.283 de cazuri. 

În Liberia, pe 3 decembrie erau contabilizate 3.177 persoane decedate din 7.719 cazuri. 

În Sierra Leone, OMS a recenzat pe 6 decembrie 1.742 de morţi din 7.798 de cazuri înregistrate. În prezent, în Sierra Leone există mai multe cazuri de Ebola decât în Liberia. 

În Mali, ultima ţară lovită de virus, OMS a anunţat opt cazuri care s-au soldat cu şase decese. 

Bilanţul din Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat după două luni de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria, şi unul în Senegal, un student originar din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi pe 10 septembrie. Aceste două ţări au fost retrase de pe lista ţărilor unde epidemia face ravagii. 

În Statele Unite, au fost înregistrate patru cazuri, însă numai un pacient liberian, revenit din ţara sa natală, a murit din cauza acestei boli, potrivit bilanţului anunţat pe 16 noiembrie. (Un medic din Sierra Leone evacuat în Statele Unite a decedat acolo pe 17 noiembrie.) 

Marţi, Spania a fost declarată de OMS liberă de virus, după ce au trecut 42 de zile fără o nouă contaminare. Spania a cunoscut un caz de infectare, o infirmieră care s-a ocupat de doi misionari contaminaţi şi repatriaţi la Madrid unde au încetat din viaţă în august şi, respectiv, septembrie. Ulterior, infirmiera a fost declarată vindecată, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.