Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ebola.com, vândut cu peste 200.000 de dolari

Epidemia de Ebola a permis proprietarilor numelui de domeniu de internet 'Ebola.com' să realizeze o foarte profitabilă operaţiune financiară, revânzând numele de domeniu vineri cu peste 200.000 de dolari.

Tranzacţia ilustrează o practică uneori riscantă de speculaţie, când investitorii pariază pe nume de domeniu de internet pe care le cumpără cu sume modice iar apoi le revând mult mai scump odată ce numele suscită un oarecare interes. În cazul de faţă, valoarea numelui Ebola.com a crescut puternic după începutul epidemiei care afectează Africa de Vest.

Cumpărătorul numelui de domeniu este o societate cu sediul în Rusia numită Weed Growth Fund, cunoscută anterior sub numele de Ovation Research.

Societatea a plătit 50.000 de dolari cash şi 19.192 de acţiuni la societatea Cannabis Sativa, care valorează aproape 170.000 de dolari. Această ultimă societate promovează utilizarea medicală a marijuana.

Motivele din spatele vânzării numelui de domeniu nu sunt cunoscute, dar proprietarul Cannabis Sativa, fostul guvernator al statului New Mexico Gary Johnson, a declarat public că în opinia sa canabisul ar putea fi util în tratarea bolnavilor care au contactat febra hemoragică.

Vânzătorul numelui Ebola.com este firma Blue String Ventures, cu sediul în Nevada, care se descrie drept o societate ce investeşte în nume de domenii şi mărci pe internet.

'Dacă căutaţi un supernume de domeniu pentru firma dumneavoastră există şanse mari să vă putem ajuta', scrie Blue String Ventures pe site-ul său de internet. Firma a deţinut şi alte nume de notorietate, precum Fukushima.com.

Site-ul Ebola.com conţine articole despre maladie şi răspunsuri la întrebările cele mai frecvente privind febra hemoragică care a provocat moartea a aproape 4.900 de persoane de la începutul anului, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.