Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa Top Gear revine

Fosta echipă de prezentatori ai emisiunii Top Gear - Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May - a fost recrutată pentru prezentarea unui noi show auto de către Amazon Prime. În luna martie a acestui an BBC  a renunțat la serviciile lui Clarkson în urma uni incident între acesta și un membru al echipei de realizare a popularului program TV.

Știrea a fost anunțată pe Twitter de Clarkson care a spus "sunt entuziasmat să vă anunț că Hammond, May și cu mine am semnat un contract au Amazon Prime".

Referindu-se la transferul trio-ului de la BBC la Amazon Prime, Clarkson a spus într-un comunicat "mă simt ca și cum m-aș fi urcat dintr-un avion biplan într-o navă spațială".

Amazon Prime e un serviciu contra plată pe internet al marii firme Amazon care livrează între altele conținut video la cerere,  potrivit rfi.ro. Analiștii media estimează la circa 50 de milioane numărul global de abonați, dintre care circa 75% în Statele Unite, numărul exact e necunoscut deoarece Amazon Prime ca și Netflix îl ține secret

"De abia așteptăm să vedem ce vor crea Jeremy, Richard, James și echipa în ceea ce va fi în mod cert unul dintre cele mai anticipate la nivel global show-uri în 2016", a declarat vice-președintele Amazon Prime Video pe zona Uniunea Europeană, Jay Marine.

Potrivit analiștilor media, mișcarea Amazon Prime este foarte abilă deoarece în primul rând acesta nu este supus presiunilor firmelor auto care cumpără reclamă, iar în al doilea rând ocolește o clauză din contractul cu BBC menționată de presă care ar interzice celor trei producerea unor programe în Marea Britanie timp de doi ani după părăsirea Top Gear.

Între timp, Top Gear va continua pe BBC avându-l ca animator principal pe disc-jockey-ul Chris Evans, zvonindu-se că printre co-prezentatori se va număra și pilotul de Formula 1, Jenson Button.

Show popular

BBC a pus capăt contractului cu Clarkson ca urmare a unei altercații ce a avut loc în lua martie în timpul filmărilor între acesta și un membru al echipei Top Gear, în pofida unei petiții semnate de peste un milion de persoane pentru reprimirea sa.

Hammond și May au refuzat să rămână la Top Gear și l-au urmat pe Clarkson, cu care au în comun incorectitudinea politică ce a adus show-ului numeroase critici de-a lungul anilor și chiar a provocat incidente.

Clarkson primise deja în luna mai 2014 un ultim avertisment după acuzații că folosise un cuvânt rasist în timpul filmărilor unui program și a mai fost implicat în incidente în care a stârnit proteste pentru afirmații jignitoare în Mexic, India, Birmania sau România.

În octombrie 2014, echipa Top Gear a trebuit să abandoneze filmările în Argentina pe fondul unor proteste vehemente împotriva folosirii unui număr de înmatriculare care amintea de războiul din Insulele Malvine/Falkland dintre țara gazdă și Marea Britanie în 1982.

Programul Top Gear este extrem de popular nu doar în Marea Britanie, ci și în nenumărate țări din lume unde este exportat.

Lansat în 1977, el este prezentat în formatul actual din 2002 și la sfârșitul lui 2013 avea o audiență estimată cumulată de 750 de milioane de telespectatori, ceea ce face din Top Gear cel mai privit program de televiziune din istoria omenirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.