Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipament militar rusesc, capturat la graniţa cu România. Transportul special avea destinatarul în Balcani

sis.md
uniforme militare

Serviciul de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova (SIS) în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale au confiscat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă, în urma unei operaţiuni desfăşurate în comun la punct de trece la frontiera moldo-română, relatează miercuri publicaţia Independent.md, potrivit agerpres.

Echipamentul militar urmă să ajungă în regiunea Balcanilor, potrivit unui comunicat al SIS postat pe pagina sa oficială de internet.

Citeşte şi: Pentru prima dată în Spania, premierul în funcţie este audiat într-un megaDOSAR de corupţie

Operaţiunea s-a desfăşurat la ieşire din Republica Moldova, în punctul de trecere Leuşeni, la frontiera cu România. Lotul de marfă a fost identificat într-un autocar specializat în transportarea coletelor spre Europa, conform aceluiaşi comunicat SIS.

În urma verificării mijlocului de transport s-a stabilit că, în afară de uniforme militare, transportul mai conţinea căşti, veste tactice, ceasuri, lanterne şi produse alimentare în ambalaj militar, toate cu inscripţii în limba rusă. Persoanele care însoţeau transportul nu au putut justifica provenienţa acestuia şi destinaţia sa.

Potrivit unor investigaţii prealabile, uniformele şi accesoriile militare sunt de fabricaţie rusească şi au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova prin Transnistria. Cercetările au stabilit că acestea urmau să ajungă în Bratislava, Republica Slovacă. În prezent, autorităţile moldovene verifică versiunea vânzării echipamentului militar din depozitele de armament ale fostei armate a 14-a.

Citeşte şi: Grevă GENERALĂ de 48 de ore în Venezuela. Opoziţia lansează un ultimatum împotriva preşedintelui Maduro

Astfel de cazuri au mai avut loc în perioada 2014-2015, atunci când SIS, în colaborare cu Procuratura Generală, a capturat echipamente şi armament provenind din regiunea transnistreană, aminteşte Independent.md.

Procuratura pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale a dispus declanşarea urmăririi penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.