Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia continua sa creasca, sa dar mediul politico-economic ramane instabil

economie_romania

Coface mentine calificativul privind riscul de țară pentru România la B, clasa de risc ce indică un mediu economic și politic instabil, cu toate astea estimeaza ca economia va creste iar avansul anual al PIB-ului va fi de 2,5%.

Pentru anul 2015, se asteapta ca activitatea economica sa ramana pe o tendinta crescatoare, inregistrand o crestere marginala superioara, comparativ cu 2014. Aceasta tendinta va fi sustinuta de: consumul privat, aportul mai important al formarii brute de capital, atat in mediul privat, cat si institutional, un aport zero la cresterea economica din partea agriculturii, aportul negativ din partea relatiilor comerciale externe.

„Desi activitatea economica isi va mentine tendinta crescatoare si in anul 2015, economia Romaniei ramane in continuare fara motoare de crestere sustenabila pe termen mediu. Astfel, consumul si productia industriala, principalii piloni care au sustinut cresterea economica din anul 2014, vor decelera in anul curent, primul pe fondul apetitului redus de creditare si a continuarii procesului dezindatorarii, iar al al doilea pe fondul temperarii exporturilor, care vor fi depasite de dinamica importurilor pentru prima data in ultimii patru ani. Cele mai mari asteptari pentru anul 2015 vin dinspre zona formarii brute de capital, finantate prin cheltuielile publice, precum si absorbtiei in crestere a fondurilor europene.

Mediul microeconomic ramane instabil, fiind marcat de termene de incasare foarte extinse a creantelor ce alimenteaza interdependente ridicate intre companii. Astfel, scaderea insolventelor si a instrumentelor refuzate la plata raman relevante doar din punct de vedere statistic, fiind inregistrate cu precadere in randul companiilor mici si pe fondul contractiei instrumentelor de plata folosite in economie.”, declara Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania, potrivit Hotnews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.