Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economiştii avertizează: Risc de recesiune globală în următoarele 18 luni/ VIDEO

globalresearch.ca
recesiune

Creşterea economiei globale urmează să scadă semnificativ în următoarele luni, pe fondul nivelului împrumuturilor din China şi Europa şi odată ce efectul "Trump-mania" dispare, afirmă economistul şef al companiei de investiţii daneze Saxo Bank, într-un interviu pentru CNBC.

"Perspectiva noastră globală, la nivel macroeconomic, rămâne aceea că o recesiune este posibilă în viitorul apropiat (12-18 luni), pe baza ajungerii la punctul culminant al creşterii creditării globale, simultan cu inflaţia globală", afirmă Steen Jakobsen.

Compania Saxo Bank nu prezice o recesiune, dar modelele sale economice indică o încetinire semnificativă. "În timp ce pieţele indică şanse de sub 10% pentru o recesiune, noi, la Saxo, alături de prietenii noştri de la Nedbank din Africa de Sud, vedem un risc de peste 60%", a mai afirmat Jakobsen.

Vezi şi: DNA și SRI sparg un nou cuib de viespi: casetele din Dubai (presă)

Vezi şi: Dan Andronic revine cu dezvăluirile, după chemarea la DNA: mișcarea de forță a SRI

Europa este văzută ca principala regiune care va contribui la creşterea globală, potrivit lui Jakobsen, peste SUA în a doua parte a acestui an. Reprezentantul Saxo Bank nu este singurul care vede lucrurile în acest fel. Mai multe companii de investiţii şi-au actualizat perspectiva cu privire la Europa, pe fondul scăderii temerilor cu privire la ascensiunea populismului în Franţa.

Mike Bell, strateg de piaţă global la JPMorgan Asset Management, a declarat pentru CNBC că stocurile europene „arată destul de ieftin“, în comparație cu stocurile din SUA. „Ceea ce începe să se vadă acum este că nerealizarea de venituri pe care le-ați văzut de la criza financiară dispare“, a spus el. A avut loc o accelerare fundamentală în economia zonei euro, a mai remarcat acesta.

Dar, potrivit lui Jakobsen, impulsul european nu este urmat de reacţii în alte părţi ale globului. "Un lucru este clar: Asia nu va contrinui cu nimic la creşterea economică în 2017. China este în repaus total", a afirmat Jakobsen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.