Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuadorul va continua să îi ofere azil politic lui Julian Assange în ambasada sa la Londra

Global Look Press
Julian Assange

Ecuadorul va continua să îi ofere azil politic lui Julian Assange în ambasada sa la Londra, a afirmat luni noul preşedinte ecuadorian, Lenin Moreno, care consideră că fondatorul WikiLeaks este un "hacker", relatează AFP, scrie agerpres.ro

"Assange este un hacker. Este ceva ce noi respingem şi eu personal resping. Dar respect situaţia în care se află", a declarat presei succesorul lui Rafael Correa care i-a acordat azil australianului.

Un fost ministru e la mâna deputaților: Vot SECRET asupra solicitării DNA de urmărire penală


În urmă cu o săptămână, Suedia a decis să claseze fără urmări plângerea pentru viol depusă împotriva lui Julian Assange, refugiat din iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra pentru a scăpa de un mandat european de arestare. 

Poliţia britanică a atras atenţia că îl va aresta pe Assange dacă părăseşte ambasada, pentru că, atunci când s-a refugiat în 2012, a încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune în Marea Britanie, infracţiune pedepsită cu un an de închisoare.

Cum a fost DAT AFARĂ Cosmin Prelipceanu de la Antena 1: DEZVĂLUIRILE lui Mihai Gâdea


"Se pare că guvernul britanic nu îi va acorda un permis de liberă trecere lui Assange care poate continua să locuiască în ambasada" Ecuadorului, a subliniat preşedintele socialist. 

La scurt timp după învestire, Lenin Moreno a afirmat că ţara sa "va face în aşa fel" încât Marea Britanie "să permită transferul lui Julian Assange în Ecuador sau spre ţara în care doreşte să locuiască". 

Adversarul să de dreapta învins la alegeri, bancherul Guillermo Lasso, a avertizat că, în cazul în care va fi ales, va face totul pentru ca australianul să părăsească ambasada "într-un termen de 30 de zile" de la preluarea mandatului. 

Fondatorul WikiLeaks, care a respins constant acuzaţia de viol pentru care era pus sub acuzare în Suedia, se teme că va fi extrădat în Statele Unite unde riscă o grea condamnare pentru publicarea unor documente militare şi diplomatice confidenţiale. 

Washingtonul nu a confirmat, nici nu a infirmat dacă a angajat urmărirea penală împotriva lui Julian Assange.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.