Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edouard Philippe: 'Franţa a angajat discuţii cu găzduitorii pe tema ameninţărilor proferate pe reţele de socializare'

The Independent
Edouard Philippe

Franţa a ”angajat discuţii” cu ”marii găzduitori”, inclusiv Twitter, pentru a acţiona mai eficient împotriva ameninţărilor proferate pe reţele de socializare şi a-i sancţiona pe autori şi platformele, a declarat luni premierul francez Edouard Philippe, relatează AFP. ”Am angajat discuţii cu cei pe care-i numim marii găzduitori”, inclusiv Twitter, adică ”cei care, deoarece animă reţele de socializare, pot să vadă publicat pe fluxul sau pe contul lor, sau ambele, ameninţări sau comentarii antirasiste”, a anunţat şefului Guvernului.

El a făcut aceste declaraţii răspunzând, la France inter, unor întrebări despre ameninţările cu moartea difuzate săptămâna trecută pe reţele de socializare la adresa săptămânalului satiric Charlie Hebdo. ”Legea franceză le impune, imediat ce au cunoştinţă de aceste mesaje imprimate pe reţelele lor de socializare, să le mascheze sau să le îndepărteze. Noi vrem să facem astfel încât marile reţele de socializare să îmbunătăţească foarte clar termenul de răspuns atunci când se face semnalarea”, a spus premierul. ”Altfel responsabilitatea lor trebuie să fie pusă în discuţie” şi ”sunt prevăzute amenzi”, a continuat el.

”Este o discuţie angajată nu doar între Franţa şi reţelele de socializare, ea este angajată cu partenerii noştri, cu Theresa May, cu Germania (...). Bineînţeles, pentru a exercita presiuni asupra acestor mari reţele de socializare trebuie ca presiunea să fie mult mai europeană decât naţională”, a dat asigurări Philippe.

”Există un al doilea lucru - punerea în discuţie a responsabilităţi personale a celui care se ascunde în spatele anonimatului pentru a profera o ameninţare sau un comentariu antisemit, iar acesta trebuie să se poată să fie căutat de justiţie dacă se depune o plângere (...) şi-i revine găzduitorului să dea adresa acestuia de IP”, a mai declarat şeful Guvernului francez. ”Nici nu se pune problema să acceptăm pe termen lung ca anonimatul acestor platforme să poată să permită oricui să spună orice şi mai ales lucruri abominabile în deplină impunitate”, a insistat Philippe, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.