Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Hellvig, avertisment pentru Comisia SRI: 'Mă aștept ca acest control să nu se transforme într-un instrument cu miză politică sau mediatică'

Inquam Photos / Octav Ganea
hellvig Inquam Photos

Eduard Hellvig, directorul SRI, se află joi la Timisoara, la Universitatea de Vest, pentru deschiderea Masterului Studii de Securitate Globală. În discursul susţinut în faţa studenţilor, şeful SRI a transmis un mesaj şi către Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, care în ultima perioadă şi-a intensificat acţiunile, pornind de la dezvăluirile fostului ofiţer Daniel Dragomir.

INCREDIBIL, dar ADEVĂRAT: În Mexic a plouat cu PEȘTE, iar specialiștii au explicații / VIDEO

"SRI este astăzi în afara oricăror jocuri de putere", a afirmat Hellvig, precizând că a fost un proces de câţiva ani pentru ca Serviciul să ajungă în această situaţie. Hellvig a mai afirmat că şi-a exprimat întotdeauna deschiderea faţă de controlul asupra Serviciului manifestat prin Comisia parlamentară, dar a lansat şi un avertisment.

"Mă aştept ca acest control să nu se transforme într-un instrument cu miză politică sau mediatică", a avertizat Hellvig, susţinând de asemenea că "este obligatoriu ca Servicul să beneficieze de un cadru legal complet şi modernizat.

Directorul SRI a revenit cu solicitarea adoptării în Parlament a pachetului de legi pentru securizatea naţională, generic denumite uneori "Legile Big-Brother".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.