Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa DNA anunță BILANȚUL negru al politicienilor: cifrele groazei, în anul electoral

kovesi mediafax2

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut un bilanț al instituției până octombrie 2014. Kovesi a ținut să răstoarne percepția publică conform căreia Serviciile s-au implicat major în lupta DNA. Kovesi susține că 83% dintre dosare au la bază o sesizare primită din partea oamenilor obișnuiți sau a instituțiilor publice.

”Până în luna octombrie a acestui an au fost trimise în judecată 834 de persoane, au fost condamnaţi 1007 inculpaţi şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 150 de milioane de euro. Au fost peste 8400 de participări în şedinţele de judecată în cauzele DNA.

Aceste rezultate sunt obţinute prin efortul celor care lucrează în DNA, efort profesionist şi constant, pentru că, procurorul şef nu poate să facă aceste activităţi singur”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA susține că majoritatea dosarelor nu pleacă de la informațiile oferite de Servicii.

”În primele 10 luni din acest an am înregistrat peste 4500 de dosare. Aproximativ 42% din dosare au fost constituite ca urmare a sesizărilor/denunţurilor de la persoane fizice sau juridice private, iar peste 41% din cazuri au fost constituite ca urmare a sesizărilor unor instituţii publice (altele decât serviciile de informaţii).

Spre deosebire de anii anteriori, acum ne bazăm mai mult pe denunțuri si sesizări de la cetăţeni pentru a porni investigații și mai puțin pe sesizările de la alte instituții sau pe sesizările din oficiu.

Deşi există o percepție referitoare la creșterea implicării SRI în activitatea DNA am constatat că în acest an, doar 17% din dosarele înregistrate au avut la bază o sesizare din oficiu pe baza informațiilor din mass media, a anchetelor jurnalistice ori  sau primite de la serviciile de informații, spre deosebire de anul 2010, când 19% din dosare au avut la bază această modalitate de sesizare”, a mai declarat Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.