Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa DNA, critici dure la adresa SIE

breaking news

Șefa DNA, critici dure la adresa SIE. Laura Codruța Kovesi spune că de trei ani SIE nu a mai furnizat informații DNA-ului, chiar dacă acest serviciu are obligația de a trimite informații, dacă sesizează fapte penale.

"Nu pot să îmi explic de ce de la SIE în ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu să cred că ofițerii SIE nu au informații", a declarat Kovesi, la o conferință organizată de Fredom House, Expert Forum și CRPE.

De la SIE, de când a preluat șefia DNA, din 2013, Kovesi arată că nu a primit nicio  sesizare. Asta deși mulți inculpați și-au deschis afaceri sau dețin conturi în străinătate.

„Nu am primit niciodată informări de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigații jurnalistice. Mi-e greu să cred ca ofițerii de informații nu dau peste aceste elemente și nu înteleg de ce nu sesizează DNA. Am văzut că foarte mulți dintre cercetați își mută averea și bunurile în străinătate. Este de siguranță națională, ca atunci când milioane de euro sunt transferate în off-shore, sau când sume considerabile de bani sunt date ca mită prin off-shoreuri pentru licitații publice”, a declarat Kovesi.

“Similar, sunt firme străine care dau mită în România, nu am primit informații despre activitatea lor, despre conturile acestora. S-au cumpărat proprietăți în Franța de milioane de euro. Nu este firesc să nu primim aceste date”, a declarat Kovesi.

Kovesi arată că nu-și explică de ce SIE nu sesizează DNA.

„Este o obligație legală a serviciilor secrete să sesizeze procurorii dacă descoperă faptele de corupție. Am văzut că foarte mulți dintre cercetați își mută averea și bunurile în străinătate. Este de siguranță națională, ca atunci când sume considerabile de bani sunt trasnferate în off-shoreuri, sau când sume considerabile de bani sunt date ca mită (prin off-shoreuri) pentru licitații publice”, a declarat procurorul șef al DNA, potrivit justitiecurata.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.