Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa FMI, semnal de ALARMĂ pentru Europa: 'Sunt îngrijorată...'

US-FINANCE-IMF-WORLD BANK

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, este îngrijorată de impactul pe care îl pot avea rezultatele alegerilor care vor avea loc în acest an în mai multe state europene, dar a insistat că zona euro face progrese în rezolvarea problemelor economice, scrie news.ro, care citează Reuters.

”Sunt îngrijorată, toţi suntem, în legătură cu unele dintre aceste alegeri”, a spus Lagarde la o conferinţă internaţională a unor lideri economici şi personalităţi din lumea academică de la Dubai, întrebată fiind despre alegerile din Franţa, Olanda şi Germania.

SONDAJ BOMBĂ - Cine sunt și ce vor protestatarii din Piața Victoriei

Liderul Frontului Naţional francez Marine Le Pen, care a promis că va scoate Franţa din zona euro, atrage sprijin înainte de alegerile prezidenţiale, în timp ce politicianul de extremă-dreapta Geert Wilders are o poziţie ridicată în sondajele din Olanda. În Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel va fi puternic concurată în alegeri.

Întrebată dacă neînţelegerile continue dintre guverne, referitoare la soluţiile crizei datoriilor din zona euro, arată că Uniunea Europeană nu reuşeşte să rezolve problemele majore, Lagarde a apărat UE, afirmând că Irlanda, Portugalia şi Cipru şi-au revenit după crize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.