Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefa TVR explică de ce nu s-a difuzat interviul cu Dacian Cioloș/ VIDEO

irina radu

Irina Radu, președintele-director general al TVR, a fost audiată luni în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, ca urmare a amânării difuzării unui interviu cu Dacian Cioloș până după alegeri. Pentru că premierul este parte din campania electorală, fiind prezent pe afișele PNL, televiziunea publică risca o amendă din partea CNA.

Potrivit șefei TVR, comisia de etică a instituției va discuta situația creată. Irina Radu respinge acuzațiile de cenzură și afirmă că amânarea difuzării nu reprezintă cenzură. În opinia sa, cezura ar fi însemnat anularea difuzării sau difuzarea trunchiată. „Nu înțeleg de ce trebuie să întrebe lumea când dăm, de ce dăm, de ce nu dăm. Asta mie îmi creează suspiciune”, a declarat Irina Radu.

Confruntantă cu precedentul din 2014, când Victor Ponta a apărut la TVR în plină campanie electorală, Irina Radu a precizat: „Și trebuie să repetăm aceleași probleme? Tineți minte ce a fost atunci. Eu nu eram președinte, era altcineva, și acel președinte chiar a spus acum la B1 TV că are opinia că TVR a luat o decizie bună.”

Irina Radu a apreciat că discuțiile din comisie au fost constructive și a susținut că este necesară modificare legii pentru evitarea unor asemenea situații pe viitor.

Explicațiile date de Irina Radu:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.