Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele zonelor verzi asupra sănătăţii mentale

titan parc

Un nou studiu britanic pune în evidenţă avantajele zonelor verzi asupra sănătăţii mentale. Londonezii care locuiesc pe străzi mărginite de copaci iau mai puţine antidepresive decât ceilalţi, arată un raport publicat în revista Landscape and Urban Planning, preluat de 7sur7.be.

'S-a demonstrat deja că prezenţa spaţiilor verzi îi face pe oameni mai fericiţi, aşa încât este normal ca acest lucru să aibă influenţă asupra prescrierii reţetelor de antidepresive', spune medicul Philippe Rodet pe site-ul Atlantico. Apropierea de o zonă verde este o importantă sursă de mulţumire, la fel ca şi căsătoria sau un loc de muncă.

Întrebarea care se pune este dacă peisajul natural poate fi înlocuit cu un poster cu aceleaşi efecte în cazul în care pomii sunt prea departe. 'Efectele stresului scad când cineva priveşte un peisaj natural plăcut. În schimb, dacă acelaşi peisaj este fotografiat şi pe baza lui se realizează un poster, efectul asupra stării de bine este zero. Prin urmare, trebuie ca peisajul să fie natural', conchide Rodet.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.