Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul bumerang. Cine pierde din disputa Dragnea - Tariceanu

tariceanu dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea si presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu au avut un schimb de replici dur in plenul Parlamentului. Disputa dintre cei a doi a pornit de la pozitiile diferite pe care le-au avut in legatura cu bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale.

Tariceanu a comparat bugetul cu 'o mancare de carne cu varza de Bruxelles', iar Dragnea i-a atras atentia ca ceea ce critica este in mare parte bugetul Guvernului Ponta din care ALDE a facut parte: "Daca Guvernul ar fi ramas pe acest buget era tot varza cu carne?", l-a intrebat Dragnea.

Aceasta disputa a surprins in conditiile in care fosta coalitie de guvernare sustine ca este inca unita si formeaza majoritatea in Parlament. Totusi acesta este un semnal ca cel putin ALDE ar urma sa paraseasca tripleta care a stat in spatele lui Victor Ponta.

Cine ar avea de suferit din aceasta ruptura? La prima vedere ar fi vorba de ALDE, partidul mic, cu putine organizatii in teritoriu, care fara sprijinul PSD n-ar reusi poate nici macar sa intre in Parlament.

Citeste si: Război pe faţă între Dragnea şi Tăriceanu: Ultima replică a şefului PSD

In realitate insa PSD ar avea cel putin in egala masura de suferit, mai ales in alegerile locale. De ce? Pentru ca ALDE, partidul format ca alternativa la PNL, menit sa rupa din electoratul liberalilor pentru a inclina decisiv balanta in favoarea PSD in alegeri, nu a reusit sa isi atinga scopul si asta s-a vazut la alegerile prezidentiale. Mai mult decat atat, ALDE in loc sa ia voturi de la liberali, ia voturi tocmai de la PSD potrivit majoritatii sondajelor.

Acest efect de bumerang pe care social-democratii nu l-au anticipat ii va dezavantaja in alegeri, mai ales in conditiile in care ALDE nu a facut un secret din dorinta sa de a candida singur.

Cu alegeri intr-un singur tur la primarii, si cu doua, poate chiar trei partide care vor imparti acelasi electorat (ALDE, PSD si UNPR - in cazul in care si acesta va candida singur), PNL ar putea sa traga victoria de sub picioarele PSD-ului acolo unde se asteapta mai putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.