Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul Colectiv. Controale si amenzi uriase in doar o saptamana in cluburi, baruri si alte locatii

colectiv

Inspectorii de prevenire din cadrul IGSU au aplicat 2.075 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.669.700 de lei în cadrul celor 974 controale desfăşurate la nivel naţional, în cursul acestei săptămâni, la comercianţi, în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol şi unităţi sanitare.

Potrivit unui comunicat al IGSU, transmis sâmbătă Agerpres, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi şi în 9 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional, specialiştii IGSU au realizat 942 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

În plan operaţional, tot în cursul acestei săptămâni, angajaţii IGSU au derulat 5.570 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 273 misiuni de stingere a incendiilor, 4.795 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 11 misiuni de descarcerare şi 120 pentru deblocare/salvare.

"De asemenea, în cele cinci zile, 4.550 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 44 au fost salvate din medii ostile vieţii", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.