Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Efectul Macron' a crescut puternic atractivitatea Franţei pentru investitorii americani

CBC.ca
Emmanuel Macron

Alegerea ca preşedinte al Franţei a lui Emmanuel Macron, un politician de orientare de centru favorabil mediului de afaceri, a determinat o schimbare a percepţiei investitorilor americani, mulţi dintre aceştia intenţionând să se extindă în această ţară, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters, scrie news.ro.

Peste jumătate dintre companiile americane care desfăşoară activităţi în Franţa iau în considerare să facă angajări, arată sondajul.

Cercetarea realizată în rândul a 156 de directori ai diviziilor franceze ale grupurilor americane, efectuată de Camera Americană pentru Comerţ şi Bain & Company, a arătat că 52% dintre aceştia intenţionează să crească numărul de angajaţi din Franţa în următorii 2-3 ani, comparativ cu numai 21% în urmă cu un an.

”Sondajul scoate în evidenţă existenţa unui efect Macron şi semnalul foarte pozitiv dat companiilor de reformele noului preşedinte francez”, afirmă într-un comunicat Robert Vassoyan, directorul AmCham France, şi şeful Bain, Marc-Andre Kamel.

De la venirea la putere a lui Macron în luna mai, după cinci ani de conducere socialistă, acesta a promulgat decrete care au reformat legislaţia muncii şi a aprobat un proiect de buget care a redus impozitul pe profit şi a eliminat o taxă pe avere, cu excepţia activelor imobiliare.

Aproximativ 72% dintre respondenţi, ai căror companii au circa 70.000 de angajaţi în Franţa, au spus că au aşteptări pozitive pentru mediul economic francez, comparativ cu 49% în 2016 şi 27% în 2015.

Totuşi, numai 9% au declarat că analizează transferarea unor activităţi din Marea Britanie în Franţa, din cauza Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.