Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii Romgaz reținuți de DNA, întorși din drum de instanță

Romgaz

După mai bine de opt ore de dezbateri şi deliberări, Tribunalul Mureş a dispus, joi seara, luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de şefii sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz - Avram Pantelimon, directorul sucursalei, Ştefan Ioan, directorul tehnic, Mincan Emil Valentin, şeful Secţiei de Producţie şi Olaru Ioan Tiberiu, şeful Serviciului Proiectare. 

Potrivit unui comunicat de presă al instanţei, Tribunalul Mureş a stabilit în sarcina fiecărui inculpat obligaţiile prevăzute de articolul 215 Cod de Procedură Penală, inclusiv cea de a nu mai exercita funcţiile în exercitarea cărora cei patru ar fi comis faptele pentru care sunt cercetaţi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins ca nefondate excepţia tardivităţii înaintării propunerii de arestare preventivă şi excepţia nulităţii propunerii formulate ca urmare a necompetenţei materiale şi personale a ÎCCJ - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi a constatat ca tardiv invocată neconstituţionalitatea art. 209, alin. 6 CPP.

Vezi şi: DNA a reţinut întreaga conducere a unei filiale Romgaz

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au formulat, joi, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpaţilor Avram Pantelimon, directorul Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Ştefan Ioan, directorul tehnic al sucursalei, Mincan Emil Valentin, şeful Secţiei de Producţie şi Olaru Ioan Tiberiu, şeful Serviciului Proiectare al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Potrivit DNA, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon împreună cu Mincan Emil Valentin, Ştefan Ioan şi Olaru Ioan Tiberiu, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului, să fie realizată din bugetul propriu al societăţii naţionale. 

''Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 146.637 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă'', precizează DNA într-un comunicat transmis AGERPRES. 

În acelaşi dosar, în data de 21 ianuarie, reprezentanţii Serviciului Teritorial Târgu Mureş a DNA au descins la Primăria Târgu Mureş şi la filiala Romgaz din oraş, de unde au ridicat documente referitoare la o serie de lucrări efectuate de Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz în Cartierul Belvedere. 

Descinderile de la Primăria Târgu Mureş au vizat Direcţia Arhitect şef, precum şi Compartimentul de investiţii, pentru a se stabili modul în care Romgaz a efectuat lucrările constând în devieri de conducte, în zona cartierului Belvedere din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.